Angst doet afzet nicheproduct alweer met tachtig procent dalen

Tholen - In de aanloop naar de nieuwe coronapersconferentie vanavond is het aantal bestellingen bij PUURgroenten de afgelopen weken stap voor stap weer ingezakt, de laatste weken zelfs met tachtig procent, ziet teler Han Lammers. Hij wijt het aan de angst die regeert en hoopt dat de 'droge horeca' vanavond nog enigszins buiten schot blijft. 


Anna Koster (schrijfster ‘Bloemen met smaak’), Han Lammers, Janny van der Heijden (Heel Holland Bakt) en Saskia Lammers tijdens een bezoek dit voorjaar van de cameraploeg van Heel Holland Bakt.

Angst 
De kwekerij in Middenmeer is gespecialiseerd in de teelt en verkoop van eetbare bloemen, kruiden, minigroenten, microgroenten en zilte groenten en ontspringt bij een nieuwe lockdown-situatie de dans niet. Vooral aan restaurants in Nederland wordt geleverd en die zijn, uit angst voor overvolle koelkasten als straks hun zaak moet sluiten, minder gaan bestellen om het overhouden van product te voorkomen, zoals wel in het voorjaar gebeurde toen vrij plotseling de boel op slot ging. De Duitse klanten van PUURgroenten blijven wel bestellen.

Han kan niet veel anders doen dat creatief blijven en constant anticiperen op wat gaat komen, al heeft Moeder Natuur geen boodschap aan Covid-19 en groeien de planten gewoon door.
"Een levend organisme laat zich niet pauzeren."

Steun
Het doet Han goed dat op social media er veel steun voor de kwekerij is en voor de horeca in het algemeen. "Als ik al het medeleven zie van consumenten, dan is er een markt voor ons product en is het aan ons om net als dit voorjaar op creatieve manieren toch omzet te blijven halen." 

Brainstormen
Deze zomer lukte het om terug te komen tot zeventig à tachtig procent van de gebruikelijke omzet. "Dat was positief, maar we zijn er nog niet." Samen met Saskia, met wie Han PUURgroenten runt, zit hij inmiddels dagelijks weer om tafel te brainstormen. "Bijvoorbeeld over het opzetten van een maaltijdbox, al is het lastig concurreren met de grote jongens in dat segment. Een drive-thru is ook een optie, al zit het weer nu natuurlijk niet zo mee, dus moeten we kijken of we het iets anders kunnen insteken. Gelukkig blijven de chefs ook appen en meedenken."

Droge horeca
Voorlopig nog een paar uur afwachten, totdat al het uitgelekte nieuws mogelijk definitief wordt. "Gisteren was het echt rustig met bestellingen, maar als de droge horeca nog een beetje gespaard zou kunnen blijven omdat alles daar strak gereguleerd is en vooral de natte horeca dicht moet, dan zou het morgen zomaar weer aan kunnen trekken met de bestellingen. Niet alleen hier overigens, maar ook bij mij horecateeltcollega's of bij speciale bakkerijen, slagers, noem maar op", besluit Han.

Voor meer informatie:
PUURgroenten
www.puurgroenten.com/nl/
info@puurgroenten.com    

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.