Op 8 oktober 2020 heeft Hoogendoorn Growth Management een exclusief lanceringsevenement georganiseerd om haar grootste innovatie tot op heden te introduceren: IIVO. Het is volgens de ontwikkelaars 'niet gewoon een nieuwe alles-in-één procescomputer, maar veel meer dan dat'. IIVO is een ‘next level’ klimaatcomputer.


Martin Helmich en Peter Hendriks, de nieuwe CEO van Hoogendoorn Growth Management.

IIVO biedt slimme technologieën voor de bedekte teelt. Een combinatie van slimme software en geavanceerde hardware, volgens Hoogendoorn. "Het systeem is in staat elke kas te monitoren en aan te sturen. Hierdoor kan de teler meer telen, van een hogere kwaliteit met minimaal gebruik van natuurlijke bronnen", aldus Martin Helmich, CCO bij Hoogendoorn.

Het systeem is volgens de ontwikkelaars niet alleen zeer effectief, maar ook 'extreem efficiënt en duurzaam', waardoor telers maximaal resultaat genereren, of ze nu geboren zijn in een kas of nog nooit in een kas zijn geweest. "Met zelflerende sturingen en geïntegreerde veiligheid, is dit de toekomst van tuinbouw. En de eerste stap naar geautomatiseerd telen."

Moeiteloze groei
IIVO monitort constant en consistent alle aspecten van de kas, inclusief de klimaatcondities, het watermanagement en het energiemanagement. Maar het systeem kan meer. Het systeem verzamelt en archiveert data om een compleet, holistisch overzicht van de kascondities te creëren. IIVO kan daarmee ingezet worden als een geavanceerde besturingscomputer om de specifieke behoeften van het gewas op elk moment vast te stellen.

Gewas-specifieke aanpak
Aan de basis van IIVO liggen de principes van Plant Empowerment: een unieke teeltmethode die plantfysiologie en natuurkunde combineert. Een optimale water-, energie- en assimilatenbalans creëert sterkere, gezondere gewassen die verminderd vatbaar zijn voor ziektes en plagen. Het is een gewas-specifieke aanpak waarmee het gewas exact krijgt wat het nodig heeft, volgens de bedenkers.

Data Driven Growing
IIVO is ontworpen om de verdere implementatie van data-gestuurd telen mogelijk te maken. Door het combineren van krachtige algoritmes, data van het teeltklimaat en plantfysiologie kan de teler de beste beslissingen nemen voor zijn of haar gewas. "De continue stroom van data, verzameld tijdens de teelt, genereert realtime inzicht in de condities in de kas en de gezondheid van de planten. Inzicht dat ingezet kan worden om kunstmatige intelligentie en machine learning aan te drijven, zodat de teler nog slimmer kan telen."

De toekomst
Zodra IIVO operationeel is worden miljoenen regels code aan het werk gezet om gewas-specifieke inzichten te verzamelen. De software is vanaf nul opgebouwd, door Hoogendoorn. Geen codes uit het verleden, geen tijdelijke oplossingen, belooft men. "IIVO schijnt nieuw licht op het werkelijke potentieel van het telen van gewassen in gecontroleerde omgevingen. De beste technologie, in een revolutionair systeem. Klaar voor de toekomst", besluit Peter Hendriks, de nieuwe CEO van Hoogendoorn.

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth management
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl