"Verbinding gelegd met de omgeving en de boerderij"

Bio-boerderijwinkel en foodcafé Odin Almere Vliervelden geopend

Tholen - Odin foodcoop heeft haar eerste biologische boerderijwinkel en foodcafé geopend in Almere. Dit op het erf van biodynamische boerderij Vliervelden (Goethelaan 163). De winkel en het foodcafé zijn eigendom van Coöperatie Odin, de biologische voedselcoöperatie met bijna 11.000 leden.

"Stadsboeren Tineke van den Berg en Tom Saat hadden de wens om een winkel op de boerderij te openen en dit hebben ze bij ons neergelegd. Wij besloten deze mooie samenwerking aan te gaan en het op onze manier in te vullen, maar wilden wel een verbinding leggen met de omgeving en de boerderij", reageert Odin-directeur Merle Koomans van den Dries.

Wat is volgens haar het meest bijzondere aan dit project? "Het meest speciale is de locatie: op een boerenerf. En niet zomaar eentje, het is een boerderij waarop allerlei activiteiten in ontwikkeling zijn. Denk bijvoorbeeld aan een timmerwerkplaats en pluktuin. Ook wonen er al diverse bijenvolken en daar komen nog woningen voor mensen bij."

"So far so good"
Merle heeft in de afgelopen maanden tijdens de voorbereiding al diverse mensen het project laten zien. "Het ligt in de polder en de meesten vroegen zich van tevoren dan ook af: waar begin je aan. Bij het zien van de locatie raakten ze al snel overtuigd dat het wel goed zou komen. En nu kijkend naar het aantal personen dat gedurende de dagen na de opening naar de boerderij is gekomen, heb ik er veel vertrouwen in. So far so good, zullen we maar zeggen."

Officiële opening
Afgelopen vrijdag vond de officiële opening van de Odin boerderijwinkel Almere Vliervelden plaats. "Dit heeft op het stro in de stal plaatsgevonden. Bert van Ruitenbeek hield namen Stichting Demeter een presentatie over de internationale Demeter-campagne You Will Grow die vandaag van start gaat. Hij benadrukte ook hoe belangrijk het is om juist in deze uitdagende tijden verder te blijven ontwikkelen."

Toekomstbeeld
Biodynamische boerderij Vliervelden wil mensen weer verbinden met de natuur, met de herkomst van onze dagelijkse voeding. Op de boerderij zal te zien zijn hoe biodynamische landbouw, consumenten en retail op deze bijzondere plek samen een transparante keten en een rijke natuur gaan realiseren. "Er moet nog het nodige werk verzet worden op project Vliervelden, maar ik ben heel hoopvol dat het uit gaat groeien tot een leuke ontmoetingsplek. Ik zie voor me dat jong en oud hier in de toekomst hun wekelijkse boodschappen doet en gezellig een kop biologische koffie in ons foodcafé drinkt met een lekker broodje erbij. En dat ze dan de pluktuin bij de boerderij ontdekken en wandelen langs de akkers en weilanden met koeien."

Meer dan 3.000 producten
De boerderijwinkel is een complete biologische speciaalzaak met een assortiment van meer dan 3.000 producten. Alle producten zijn 100% biologisch en liefst biodynamisch. Een aantal producten zijn rechtstreeks afkomstig van de biodynamische boerderij Vliervelden of de directe omgeving. Leden van de coöperatie kunnen 15 tot 20% ledenvoordeel krijgen op hun boodschappen.

Adres boerderijwinkel & foodcafé Almere Vliervelden:
Goethelaan 163, Almere

Openingstijden:
Boerderijwinkel maandag - zaterdag: 09.00 - 18.00 uur
Foodcafé: maandag - zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Voor meer informatie: communicatie@odin.nl en www.odin.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.