Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interessante prijzen Italiaanse courgettes en komkommers

De prijzen van komkommers, courgettes en bleekselderij hebben de afgelopen tijd te maken gehad met fluctuerende prijzen. Toch zijn deze nog steeds interessant te noemen. “De prijzen zijn meer dan redelijk, omdat er weinig aanbod is. Ik teel biologische gewassen en heb last gehad van wantsen en andere insecten. De vraag naar komkommer is de afgelopen maanden constant gebleven en de bruto verkoopbare oogst is niet negatief geweest”, zegt Omar Laffi, teler uit de regio Bologna.

De courgette-oogst was niet zo best in het eerste deel van het seizoen. “Zo’n 20 dagen na de oogst schoten de prijzen omhoog, waarna het enigszins stabiliseerde. De telers hebben minder geplant en daardoor is er minder aanbod.”

“Na de hoge prijzen van de afgelopen weken, zijn de prijzen nu iets gedaald. Er was een soort bubbel gecreëerd, waardoor de prijzen gedurende een bepaalde periode flink zijn gestegen. Gelukkig keren we nu weer terug naar wat normaal is”, zegt Laffi.

De prijzen van komkommers liggen normaal gesproken tussen de €1,60 en €1,80 per kilo, maar een aantal weken geleden was dit €2,00. Hetzelfde geldt voor de courgettes en de prijzen van bleekselderij zijn stabieler en liggen rond de €0,60 en €0,80 per kilo.

Op 16 september werd er bij de groothandel in Verona een komkommerprijs genoteerd tussen de €0,90 en €1,20 per kilo en de courgettes hadden een prijs tussen de €1,20 en €1,50 per kilo.

Publicatiedatum: