Filip Devlieghere, Frambozenkwekerij Devlieghere

“Ganse seizoen mooie prijsvorming voor frambozen”

Tholen – Bij Frambozenkwekerij Devlieghere is de stemming positief gesteld. “Tot nu toe verloopt het seizoen zeer goed. Het is een ander jaar dan voorgaande jaren, mede door het virus, maar ook de productie is niet zoals andere jaren. We hebben dit jaar iets minder productie gehad vanwege de milde winter. Desondanks hebben we aan de vraag kunnen voldoen”, vertelt Filip Devlieghere.

“Ook over de prijs zijn we dit jaar tevreden. Het ganse seizoen hebben we een mooie prijsvorming gehad. Ook op dit moment is de prijs goed tot heel goed en ligt tussen de €14,- en €14,50 per kilo. Het is nog wel afwachten wat de prijs de komende weken doet als we wat meer productie verwachten”, aldus Filip. “De vraag was dit jaar ontzettend goed. We hebben flink wat meer klanten voor de thuisverkoop dan andere jaren.”

Ondanks de hitte heeft Devlieghere de kwaliteit van de frambozen hoog kunnen houden. “We hebben wel flink wat werk moeten leveren om het fruit te beschermen tegen de hitte, maar het is ons gelukt. We verwachten tot eind november/begin december te kunnen oogsten, onder voorbehoud van de prijs en het weer. Vorig jaar hebben we tot begin november geplukt, maar het jaar daarvoor tot half december. Het is echt afhankelijk van de situatie op dat moment.”

“Op dit moment zijn begonnen aan de pluk van de herfstrassen. Momenteel is alles Kwanza en door de hoeveelheid zon die de frambozen hebben gehad, zijn ze nog heel erg lekker. Frambozen worden echt op smaak gekocht, daarom is het belangrijk om goede smaakvolle variëteiten te hebben. Kwanza is op dit moment één van onze favoriete variëteiten”, besluit Filip.

Voor meer informatie:
Filip Devlieghere
Frambozenkwekerij Devlieghere
Kronemolenstraat 12
+32(0)475 200 657
info@frambozenkwekerij.be     
www.frambozenkwekerij.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven