Grote prijsverschillen sorteringen paprika

Tholen - De paprikaprijzen zijn al weken netjes te noemen, maar wel zit er een groot verschil tussen de prijzen voor sorteringen. Vooral grote maten leveren momenteel hoge prijzen op, maar daarvan is het aanbod juist beperkt.

"De rest van het seizoen zal het overgrote deel van de paprika's wat kleiner zijn", voorspelt Berry Gresnigt van paprikasorteerder MidFresh. Het bedrijf levert aan Van Oers United.

Remco Beekman van een andere vermarkter, Soho Produce, sluit zich daarbij aan. "Door de hitte hebben de producties een flinke opdoffer gehad."

Fijnere maten
Bij MidFresh in Harmelen, waar Berry manager is, is het hitte-effect duidelijk zichtbaar. "Alles is wat fijner dan normaal, gebruikelijk na extreme hitte."

Kwaliteitsproblemen waren er direct na de hitte door zonnebrand, maar dat is inmiddels achter de rug. "In de nieuwe zettingen zit soms wel nog wat neusrot, omdat die vruchten te snel zijn gegroeid door de warmte, maar het valt goed mee. Wij kunnen het goed uitsorteren."


In de hal bij MidFresh

Prijsverschil groot-klein
Tegenover veel kleinere sorteringen staan weinig grotere maten. “En dus haalt een goede prijs ook niets uit”, verklaart Remco Beekman, CEO van Soho Produce. Hij zag woensdag dat de paprikaprijzen voor de grotere maten op een goed niveau lagen. “Een doos gele paprika bracht vandaag 16 euro op, een doos oranje 17 euro en een doos rood stond op 12,50 euro.” Ook vorige week waren de prijzen goed. 

De prijzen voor de kleinere maten liggen op een veel lager niveau, rond de vijf euro. Dat grote prijsverschil ziet ook Berry. "Het prijsverschil tussen groot en klein is vrij fors. De grote maten doen 1,60, de kleine rustig een euro minder."

Grote volumes Spaans product komt Remco nog niet op de markt tegen. "Die volumes komen pas later op de markt."


Stoplichten geflowpackt op de voorgrond

Veel verpakt, veel 'stoplichten'
Het seizoen gaat bij MidFresh nog zo'n acht weken door. Spaans product sorteren ze in Harmelen niet. "De rest van het seizoen zullen de sorteringen wat lager uit blijven vallen", verwacht Berry die verder nog meegeeft dat er dit jaar opvallend veel extra verpakt is.

"We hebben veel meer flowpack gedraaid en geseald met film. Zoals al bekend echt een corona-effect. De stoplichten deden het daarom ook goed, omdat mensen minder vaak boodschappen deden en dus liever in één keer drie paprika's verpakt kopen dan los. Wel zie je steeds minder groen in de stoplichten. In Duitsland zit groen er zelfs helemaal niet meer in. Wij hebben daarom veel 2x rood en 1x geel verpakt."

Voor meer informatie:
MidFresh
www.midfresh.nl 
info@midfresh.nl 


Soho Produce
www.sohoproduce.com 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven