Marco Bergman, Harvest House:

"Hectische paprikamarkt de komende weken weer terug naar traditioneel aanvoerpatroon"

Tholen - De paprikamarkt is volgens verkoper Marco Bergman van Harvest House tot op heden redelijk hectisch verlopen. "De corona-perikelen liggen daar uiteraard voor een groot deel aan ten grondslag. De markt bestond voor een flinke periode alleen uit retailgerelateerde klanten en afnemers."

Gewijzigd consumentengedrag
"Daar kwam een grote verantwoordelijkheid extra bij kijken als het gaat om de planning in met name de verpakte paprika's. We zagen namelijk dat als gevolg van gewijzigd consumentengedrag er meer verpakte paprika's verkocht werden dan voor de coronacrisis. We misten ook een lange periode een markt als die van de Verenigde Staten. Omdat de luchtvrachtcapaciteit beperkt was, is de ruimte die er beschikbaar was erg kostbaar geweest en dat is eigenlijk nog steeds het geval, met als gevolg dat de kosten aanzienlijk zijn."

Ook aanvoertechnisch is het tot op heden een bijzonder jaar geweest. Ten opzichte van voorgaande jaren hebben we een redelijk gelijkmatige aanvoer gekend. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een periode in juni en juli nogal lage prijzen in de markt betaald werden voor paprika's. Er was immers nergens sprake van schaarste en ook toen nog bij lange na niet van een normaal verkooppatroon, zoals we hebben gekend in de seizoenen hiervoor", vervolgt Marco.

Komende weken traditioneel aanvoerpatroon
"De laatste periode hebben we door de weersomstandigheden weer heel andere uitdagingen gekend. De aanvoer vertraagde, waardoor het uitleveren van programma’s een hele uitdaging werd. Maar we denken dat we de komende week weer, volgens de prognose, de paprika's in de markt kunnen zetten. De verwachting voor de komende periode is dat we een traditioneel aanvoerpatroon gaan zien, met al zijn pieken, maar toch ook vooral met zijn dalen. En hopelijk voor ons en voor de handel een keurig prijsniveau", besluit de paprikaverkoper.

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
+31 (0) 1 74 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl   
www.harvesthouse.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven