Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met blauwe bessen komt al het zachtfruit deze zomer bij PLUS van eigen bodem

"Als meest duurzame supermarkt van Nederland heeft PLUS een nieuwe vervolgstap gezet in het verduurzamen van haar assortiment. Vanaf deze zomer gaat PLUS als enige supermarkt in Nederland 100% Hollandse blauwe bessen verkopen", aldus de supermarktketen. 

Blauwe bessen worden steeds populairder, maar het aantal telers in Nederland krimpt omdat de concurrentie vanuit het buitenland hoog is. Samen met zeven blauwe bessentelers heeft PLUS een unieke ketensamenwerking om gedurende het hele seizoen de lekkerste en meest duurzame blauwe bessen van Nederland in het assortiment te hebben. Extra bijzonder omdat dit product oorspronkelijk niet in Nederland geteeld wordt.  Hierdoor is de supermarkt de eerste supermarkt in Nederland die deze keten gesloten kan maken.

Eigen, gesloten keten
Transparantie in de keten is voor PLUS heel belangrijk. Bovendien is er vanuit consumenten een groeiende vraag naar verantwoorde, eerlijke producten van regionale herkomst. PLUS kiest waar het kan daarom bewust voor Nederlands producten en directe ketensamenwerking met Nederlandse telers. Dit zijn de zeven telers: de Greftenhoeve (familie Vrielink), Eijking Blueberries (de familie Eijking), Coöperatie Drenthe (familie Bussemaker, familie Koops, famlie IJken), Criens Blauwe Bessen BV (familie Criens) en Blauwe Bessen Westerwolde (familie Hazenber).

Marijn Hilbrink, Category Buyer bij PLUS: “Bij PLUS staan we voor Goed Eten. En Goed Eten komt uit een gezonde keten, waar mogelijk van eigen bodem. Aangezien de blauwe bes oorspronkelijk niet uit Nederland komt, was dit product de grootste uitdaging binnen het zachtfruit assortiment. Ik ben dan ook heel trots op het feit dat wij met onze vaste partners en zeven telers een gesloten keteninkoop hebben gerealiseerd. Naast dat het een Nederlands product is, telen ze ook op duurzame wijze. Zo wordt er bij teler Hazenberg in Groningen volledig op zonne-energie gewerkt. Echt de bes(te) van eigen bodem dus!”

Publicatiedatum: