Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kastomaten overspoelen de Chinese markt

“Vanwege de Covid-19-pandemie is de situatie op de AGF-markt dit jaar wat traag. Van de teelt tot aan de afzet wordt de toeleveringsketen geconfronteerd met uitdagingen die totaal anders zijn dan voorgaande jaren. Kastomaten presteerden in eerst instantie redelijk maar nu zij de markt in grote aantallen bereiken, zijn de prijzen flink gedaald en is er duidelijk sprake van overaanbod," laat een tomatenteler uit Tongzhou, Beijing, weten.

"Ik teel kastomaten in Tongzhou en zet mijn product af in de periode van maart tot juli. Momenteel verkoop ik mijn tomaten via online platforms en traditionele afzetkanalen zoals groothandelsmarkten en retailers in de grote en middelgrote steden in China."

“Momenteel ziet de afzet van tomaten er niet zo best uit, zelfs niet voor product van goede kwaliteit. Dit heeft te maken met het feit dat ondanks dat Covid-19-crisis grotendeels onder controle is in China de koopkracht is gedaald en consumenten minder uitgeven."

"Daarnaast hebben de transportbeperkingen ertoe geleid dat veel tomaten weggerot zijn in de kassen of tijdens het transport omdat een groot deel van de rijpe tomaten niet op tijd verladen kon worden waardoor de houdbaarheid in het geding kwam. Toen deze tomaten de markt eenmaal bereikten, was de kwaliteit onder de maat."

 

Publicatiedatum: