Kastomaten overspoelen de Chinese markt

“Vanwege de Covid-19-pandemie is de situatie op de AGF-markt dit jaar wat traag. Van de teelt tot aan de afzet wordt de toeleveringsketen geconfronteerd met uitdagingen die totaal anders zijn dan voorgaande jaren. Kastomaten presteerden in eerst instantie redelijk maar nu zij de markt in grote aantallen bereiken, zijn de prijzen flink gedaald en is er duidelijk sprake van overaanbod," laat een tomatenteler uit Tongzhou, Beijing, weten.

"Ik teel kastomaten in Tongzhou en zet mijn product af in de periode van maart tot juli. Momenteel verkoop ik mijn tomaten via online platforms en traditionele afzetkanalen zoals groothandelsmarkten en retailers in de grote en middelgrote steden in China."

“Momenteel ziet de afzet van tomaten er niet zo best uit, zelfs niet voor product van goede kwaliteit. Dit heeft te maken met het feit dat ondanks dat Covid-19-crisis grotendeels onder controle is in China de koopkracht is gedaald en consumenten minder uitgeven."

"Daarnaast hebben de transportbeperkingen ertoe geleid dat veel tomaten weggerot zijn in de kassen of tijdens het transport omdat een groot deel van de rijpe tomaten niet op tijd verladen kon worden waardoor de houdbaarheid in het geding kwam. Toen deze tomaten de markt eenmaal bereikten, was de kwaliteit onder de maat."

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven