Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Philippe Degré, Rotom Tomatoes

“Er zit weer een stijgende lijn in de tomatenprijzen”

Tholen – De export van Belgische tomaten loopt op het moment goed door. “Er is veel vraag en we kunnen mooie volumes aan Spanje en Italië verkopen”, vertelt Philippe Degré van Rotom Tomatoes. Ondanks de hoge vraag liggen de prijzen op een vrij laag prijsniveau. “Er is momenteel veel aanbod vanuit Nederland en België, dit drukt de prijzen. Echter sinds afgelopen week zit er weer een stijgende lijn in de prijzen.”


Peter Parms, Tom De Winter en Philippe Degré van Rotom Tomatoes

“Toen de het coronavirus uitbrak in Europa waren we bang dat de export zou afnemen, omdat niemand meer mocht reizen en markten moesten sluiten. Ondanks de maatregelen die de landen hebben getroffen, viel de daling in vraag ontzettend mee. De vroegmarkten mochten gelukkig openblijven en hebben we ook in de afgelopen maanden veel tomaten in het Zuiden kunnen afzetten”, aldus Degré.

“Onze belangrijkste exportlanden zijn Spanje en Italië. In Spanje zijn voornamelijk tros- en vleestomaten en onze Coeur de Boeuf-tomaten populair. De Italianen vragen naast de tros- en vleestomaten ook heel wat specialties. San Marzano’s, Torrino-tomaten zijn in Italië gewild, maar we exporteren ook wat paprika’s en Papritom’s naast onze tomaten”, zegt Phillipe. Over de kwaliteit van de tomaten is de exporteur dit jaar erg tevreden. “De tomaten hebben een goed groeiseizoen gehad. De kleur, maat en smaak is dit seizoen erg goed. Hierdoor krijgen we zo goed als geen klachten.”

Voor meer informatie:
Philippe Degré
Rotom Tomatoes
Drevendaal 38
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 15 32 38 32
Philippe@rotom-tomatoes.com  
www.rotom-tomatoes.com