Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede prijzen voor Italiaanse frambozen

De oogst en afzet van frambozen van het Italiaanse Compagnia delle Primizie, uit Policoro, is bijna voltooid. “Tijdens dit seizoen bedroeg het totale areaal voor frambozen ongeveer 10 hectare, zowel in kassen op kokosvezelsubstraat als in de volle grond.

Het ras Adelita is het meest geteeld. De distributie van verse frambozen, in bakjes van 125 gram van het merk Happy Berry, is in november 2019 gestart en ging naar de belangrijkste Italiaanse markten en retailers en naar het buitenland", vertelt Giuseppe Santarcangelo, agronoom bij Compagnia delle Primizie.

Goed weer
De gunstige klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door een zeer zachte winter, zonder vorst en lage temperaturen, hebben een uitstekende bloei mogelijk gemaakt, gevolgd door een overvloedige en langdurige oogst. "Deze was van uitstekende kwaliteit en voldeed en voldoet nog steeds aan de hoge eisen van de Italiaanse consument.”

“In de beginfase van de oogst was de gemiddelde opbrengst ongeveer 1 ton per week en in januari waren en pieken van 9 ton per week. Ongeveer 60% van de totale oogst is tussen eind 2019 en begin 2020 binnengehaald. In deze periode was er sterke buitenlandse concurrentie uit Spanje en Noord-Afrika en de afzetprijzen hiervan waren lager dan onze kosten. Ondanks alles was er een grote vraag en de prijzen zijn al vanaf februari erg gunstig, ook tijdens de lockdown.”

Het was het tweede jaar dat er uitsluitend biologische bestrijding werd toegepast. “Ook dit seizoen, dat nu bijna is afgerond, was aandacht voor het milieu een belangrijk punt van Compagnia delle Primizie. Al onze telers respecteren de regels die door de regio Basilicata zijn opgesteld en beschikken over een GlobalGAP-certificering." 

“Gezien de positieve resultaten die we tot nu toe hebben behaald, zullen we vanaf de komende weken doorgaan met de nieuwe aanplant frambozen voor het seizoen 2020/2021. Dit wordt gedaan in een beschermde omgeving met wederom 100.000 frambozenplanten van het Adelita-ras.”

 

Voor meer informatie:
Giuseppe Santarcangelo
Compagnia delle Primizie
Viale Salerno, 13/15
75025 Policoro, MT
Italië
+39 835 902 017
info@compagniadelleprimizie.com
www.compagniadelleprimizie.com