Meer schermen en meer inzicht met Connected Screening 2.0

In 2016 werd Connected Screening, waarin Hoogendoorn iSii software gekoppeld wordt met scherming, geïntroduceerd, maar de eerste versie werkte tot nu toe slechts met één klimaatscherm, terwijl twee of meer schermen tegenwoordig de standaard is. De nieuwe versie 2.0 is nu beschikbaar en werkt ook met twee klimaatschermen.

De upgrade is onderdeel van de nieuwe Hoogendoorn iSii software versie en zal dit jaar bij gebruikers van een klimaatcomputer Hoogendoorn Growth Management worden uitgerold. De koppeling biedt totale controle over de mate van energiebesparing, vochtafvoer en lichttransmissie, aldus beide partijen. Het laat zien hoeveel vocht er kan worden afgevoerd via het scherm en hoe de plantkwaliteit kan worden verbeterd bij het gebruik van meer schermen.

Meer inzicht
Connected Screening laat in een gepersonaliseerde kasvisualisatie zien wat het actuele vochttransport is van het Svensson klimaatscherm en daarnaast ook de actuele energiebesparing en lichtdoorlatendheid van het scherm. De module laat zien hoeveel vocht er afgevoerd kan worden via het scherm en hoe de plantkwaliteit verbeterd kan worden als je meer schermen inzet.

Daarnaast laat het goed zien wanneer je een klimaatscherm dicht moet laten en eerst moet gaan ventileren boven het scherm. In de zomer berekent Connected Screening hoeveel licht er op het gewas valt met het klimaatscherm open en met het klimaatscherm gesloten.

Klimaat verbeteren
Connected Screening is een samenwerking tussen Hoogendoorn en Svensson die door kennisdeling en innovatie direct alle voordelen biedt van Plant Empowerment. Het resultaat is een gezond gewas met een hogere opbrengst tegen lagere energiekosten. Dankzij Connected Screening kunnen telers beter onderbouwd meer schermuren maken met behoud van plantkwaliteit met als resultaat meer inzicht en een beter klimaat.

Voor meer informatie:
www.connectedscreening.com  

Hoogendoorn Growth management
www.hoogendoorn.nl

           


Ludvig Svensson BV
www.ludvigsvensson.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.