Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asda introduceert mixverpakking 'Extra Special Tomatoes'

In het kader van de British Tomato Fortnight, een promotiecampagne voor tomaten van Britse bodem, introduceert Asda twee nieuwe tomatenrassen uit eigen land. 

Wanneer Asda klanten een verpakking Extra Special Mixed Tomatoes kopen, dan kunnen zij de twee nieuwe cherrytomatenrassen in de kleuren geel en oranje tegenkomen.

Naast hun opvallende kleur, versheid en kwaliteit zijn deze nieuwe tomatenrassen ook nog eens duurzaam geteeld door Asda teler Flavour Fresh, aldus de retailer.

Teeltbedrijf Flavour Fresh heeft de handen ineen geslagen met de vogelopvang The Three Owl Bird Sanctuary om rondom haar kassen een omgeving te creëren waar vogels veilig terug in de natuur kunnen worden uitgezet en de afgelopen vijf jaar heeft deze duurzame aanpak bijgedragen aan een verbetering van de lokale fauna en ecosysteem. 

Beschermde vogels rondom de kassen
Bedreigde roofvogels, bijen, woelmuizen, motten en zeldzame vlindersoorten hebben zich rondom het kassencomplex van Flavour Fresh gevestigd, waar de teler wilde bloemen en planten zaaide om de biodiversiteit te stimuleren. 

Deze unieke benadering leverde de Asda leverancier een erkenning van zowel het Ethical Trading Institute als The Soil Association op. Naast het beschermen van het lokale ecosysteem beschikken de kassen over een systeem waarbij water wordt opgevangen en teruggevoerd naar de gewassen, zodat lokale wateren niet vervuild raken. 

Andy Roe, die al 31 jaar werkzaam als productiemanager bij Flavour Fresh werkt: "Ik had nooit durven dromen dat de tomatenteelt zo gunstig uit zou kunnen pakken voor de Britse fauna. Wat vijf jaar geleden nog een braakliggend stuk land was, is nu getransformeerd tot een natuurreservaat en ecosysteem. Het is geweldig om beschermde vogels hier te zien jagen." 

"We zijn enorm trots op onze bijdrage aan het milieu, die aantoont wat er allemaal mogelijk is met de juiste aanpak. De wilde planten die we rond onze kassen hebben gezaaid zien er niet alleen prachtig uit maar trekken ook een grote diversiteit aan vlinders, bijen en motten aan, die een cruciale bijdrage leveren aan het ecosysteem."

Flavour Fresh teelt al sinds 1995 tomaten voor retailketen Asda en deze zomer alleen al zal de teler zo'n 330.000 doosjes tomaten leveren. Asda klanten kunnen de nieuwe Extra Special Mixed Tomatoes voor €1,68 per doosje (250 gr) in de winkel meenemen. 

 

Bron: Asda

Publicatiedatum: