Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
introductie Valent Pepper twine

"Door minder rek in het touw blijft de plant beter staan gedurende het teeltseizoen"

Royal Brinkman introduceert de Valent Pepper twine, een touw dat nu nog geschikter is voor de teelt van paprika volgens de toeleverancier. Er is namelijk sprake van een aanzienlijke vermindering van rek. Daarnaast is Valent Pepper twine flexibel en zacht voor planten én medewerkers en is het UV-behandeld. Overigens is het touw niet uitsluitend voor paprika bedoeld, maar ook voor de teelt van aubergine, pepers en meloen geschikt.


Valent Pepper Twine

Martin Meuldijk, Product Specialist bij Royal Brinkman: “Met de Valent-lijn bieden wij de hoogste kwaliteit touw om de groententeelt te ondersteunen. In deze lijn is onder andere Valent Pepper twine te verkrijgen. Dit touw is nieuw ontwikkeld. Met de aanzienlijke verbetering in rek biedt het nog meer voordeel voor de teler. Door minder rek in het touw blijft de plant namelijk beter staan gedurende het hele teeltseizoen. En dat leidt weer tot minder kans op schade aan de vruchten wanneer er met een oogstkar door het pad gereden wordt.”

Geschiktheid
Ondanks de naam Valent Pepper beperkt dit touw zich echter niet tot gebruik in de paprikateelt. Ook voor de teelt van aubergine, pepers en meloen is dit touw uitermate geschikt, aldus de specialisten bij Royal Brinkman. "Valent Pepper twine is gemaakt van de hoogste kwaliteit polypropyleen. Daarnaast is het touw standaard voor 12 maanden UV-behandeld en speciaal ontwikkeld voor kasproductie."

Valent Pepper is een getwined touw. Dat betekent dat het garen in elkaar is gedraaid. Door de verbeterde eigenschappen in de formulering van het garen is het beter te knopen aan de gewasdraad en onderaan de plant. Het touw is namelijk flexibel, soepel en zacht.

Omdat het touw ook sterk is, kan het gemakkelijk verwerkt worden in een touwmachine. Valent Pepper twine wordt geleverd in spoelen van 6 kg, waarvan de lengte 100% gegarandeerd is. Het Valent touw wordt geleverd in 1/1500 (1 kg op 1500 m lengte touw) en is te verkrijgen in de kleuren wit en geel.

Valent Pepper twine is volgens Royal Brinkman een mooi voorbeeld van een nieuwe oplossing om de teelt te verbeteren. Het touw is samen met de leverancier en op verzoek van telers ontwikkeld.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman 
[email protected]
www.royalbrinkman.nl

Publicatiedatum: