Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Invulling Waddenglas door consortium ziet er 'voorzichtig positief' uit

Tholen - Het blijft spannend totdat de handtekeningen definitief zijn gezet, maar voor de invulling van 51 hectare glastuinbouwgrond in glastuinbouwgebied Waddenglas ziet het er ondertussen 'voorzichtig positief' uit.

"Zowel de ontwikkelaar als de stuurgroep Waddenglas staan er positief in. Beide partijen zien het met elkaar zitten", geeft Jacob Vriese, projectmanager van Waddenglas, in een update over de bouw van 40 hectare kas nabij het Friese Sexbierum mee.


Waddenglas fase I, situatie mei 2015. Enkel in 2011 werd tot nu toe 6 hectare gekocht. 

'Goede, gedegen afspraken maken'
De reserveringsperiode, de deadline lag op 31 mei, is dan wel verstreken, maar de gesprekken, die sinds begin dit jaar intensief gevoerd worden, worden voortgezet. "De reserveringsperiode is goed benut door de ontwikkelaar en nu is het zaak om goede, gedegen afspraken te maken."

Details daaromtrent kan Vriese niet geven. "Wij hebben ons lesje inmiddels wel geleerd en juichen niet te vroeg."

Coronacrisis: wel uitstel, geen afstel?
Vriese wijst daarmee op de moeizame ontwikkeling van het glastuinbouwgebied de afgelopen jaren. De economische crisis rond 2010 gooide roet in het eten en maakte dat het te verdelen areaal teruggeschroefd werd van 150 naar 51 hectare. 

De coronacrisis, die sinds maart in alle hevigheid losbarstte, dreigde een nieuw probleem te worden. De beslisdeadline werd meerdere keren opgeschoven van eerst eind januari naar toen 1 april en later 31 mei. Maar ondanks het verstrijken van de tijd blijven is de intentie om 'tot goede zaken te komen' blijven bestaan. 

Kip
De kip, zoals Vriese het eerder al beeldend noemde, gaat de komende maand nog even broeden en de stuurgroep Waddenglas, met daarin de provincie Friesland, de gemeente Waadhoeke en de Nederlandse overheid, komt eind deze maand ook nog samen. Daarna volgt dan hopelijk definitief positief nieuws. Het zou een opsteker zijn.

Voor meer informatie:
Waddenglas
www.waddenglas.nl 

Jacob Vriese
j.vriese@waadhoeke.nl