Consortium met bouwplannen op Waddenglas krijgt extra maand bedenktijd

Tholen - Sinds afgelopen najaar broedt een consortium van glastuinbouwbedrijven op de bouw van 40 hectare kas in glastuinbouwgebied Waddenglas nabij het Friese Sexbierum. De deadline voor een besluit lag op 1 april, maar is nu verlengd tot 1 mei. Dit op verzoek van de partijen, laat projectmanager Jacob Vriese van Waddenglas desgevraagd weten.

Vriese kan in afwachting van antwoord van de partijen nog niet zeggen of en wanneer er gebouwd gaat worden. "Er zal eerst een goed bod van de partijen moeten komen voor de grond in Waddenglas. Als dat slaagt dan zal de bouwvoorbereiding op gang komen, maar ook dat zal tijd nodig hebben."

51 hectare glastuinbouwgrond
Het zit met de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied niet mee. Eerst was het de economische crisis rond 2010 die roet in het eten gooide en nu dreigt ook de coronacrisis de ontwikkeling van het gebied, al teruggeschroefd van 150 naar 51 hectare, te verstoren. 


Waddenglas fase I, situatie mei 2015. Enkel in 2011 werd tot nu toe 6 hectare gekocht. 

Vriese hoopt dat het consortium door pakt, maar ook als het consortium afhaakt blijft Waddenglas beschikbaar voor glastuinbouwbedrijven om zich te vestigen. Maar hoe lang dat dan nog zo blijft, daarover kan de projectmanager nu nog niets zeggen. 

Voor meer informatie:
Waddenglas
www.waddenglas.nl 

Jacob Vriese
j.vriese@waadhoeke.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven