Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lang houdbare tomaten met een goede smaak komen nu goed van pas

De huidige crisis heeft grote gevolgen gehad voor hoe vaak consumenten voedingswinkels bezoeken, maar ook voor hoe ze daar winkelen.

Tegen deze achtergrond moeten retailers hun aanbod aanpassen om het aanbod te beheersen en voedselverspilling te voorkomen. Een echte uitdaging voor de AGF-sector, waarin ook een rol is weggelegd voor veredelingsbedrijven.

Een beter assortiment rassen zal helpen het aanbod te bevorderen en de aantrekkelijkheid van het keuzeaanbod te vergroten, menen ze bij HM. Clause dat naar eigen zeggen een drietal goede rassen heeft in het cherrytomatensegment. 

Genio, Creativo en Dolcetini zijn de namen van die rassen en ze kunnen het hele jaar verkrijgbaar zijn. Deze tomaten zijn lang houdbaar en vooral smaakvol. "Onze taak is om rassen te leveren die door alle schakels in de keten kunnen worden gewaardeerd. Daarom werken we actief samen met iedereen, zodat de klant producten kan aanbieden met een eersteklas kwaliteit en prima smaak, waar de consument naar op zoek is," zegt Manuel Ferrer, food chain specialist bij HM.Clause.

Recente productlanceringen
In andere productsegmenten, zoals ronde of vleestomaten, zet HM.Clause haar rassenveredelingsprogramma's in op een combinatie van houdbaarheid en kwaliteit. Bij de recente productlanceringen is het volgens het bedrijf de moeite waard om de Harrison, Kabrera en Badira tomaten te noemen, omdat ze 'perfect voldoen aan de eisen van zowel de foodretailer als de consument'.

Harrison
Harrison werd in 2019 in Spanje gelanceerd: "Harrison-tomaten zijn eivormig, intens rood en hebben de perfecte stevigheid. Naast een goede houdbaarheid hebben ze ook een hoge brix. Grootte, stevigheid, kleur en smaak komen samen in Harrison", legt Manuel Ferrer uit.

Kabrera
Kabrera, een rond vlezig type, werd zowel in Spanje als in Italiƫ gelanceerd: "Kabrera is een echte revolutie in het vleestomaatsegment. De vruchten zijn groot, vol en vlezig. Ze kunnen goed worden verwerkt en zijn lang houdbaar met een uitstekende smaak," zegt Giovanni Canino, regional development manager in Siciliƫ.

Badira
Badira, een ronde tomaat van het type dat in Marokko wordt geteeld, heeft een uitstekende stevigheid en een ideale houdbaarheid. "De extra troeven van Badira zijn de gelijkmatigheid van het kaliber en de constante ronde vorm. Het kan het hele jaar door beschikbaar zijn," voegt Mohamed Chari, specialist tomato Morocco bij HM.Clause, toe.

Voor meer informatie:
HM.Clause
www.hmclause.com

 

Publicatiedatum: