Sercom introduceert klimaat- en irrigatiecomputer voor de tuinbouw

Binnen de tuinbouw is er een groeiende vraag naar verdere automatisering van het teeltproces. Tuinders en telers blijven altijd op zoek naar een oplossing om met behulp van automatisering, op een slimme en overzichtelijke manier hun gewassen zo exact mogelijk te kunnen monitoren en het teeltproces zoveel mogelijk te verbeteren. Daarbij spelen duurzaamheid en energie- en waterbesparing een belangrijke rol. Niet altijd is het echter haalbaar om grote investeringen te kunnen doen op dat gebied.


SC400

Sercom Regeltechniek BV uit Lisse, ontwikkelaar en producent van computers en software voor klimaatomstandigheden en watergift, geeft hierop een antwoord met de lancering van een nieuwe klimaatcomputer, de SC400.

"Naast de geavanceerde en zeer uitgebreide procescomputers die wij al sinds 1984 ontwikkelen en leveren, hebben wij onlangs een volledig nieuw systeem ontwikkeld, dat zich richt op de meest fundamentele besturingen binnen de kas of buitenteelt", klinkt het vanuit Lisse. "De SC400 bevat nagenoeg alle functies die nodig zijn voor het optimaal beheersen van ieder gewas en richt zich op één afdeling per unit. Hierdoor is dit systeem uitermate scherp geprijsd en is hij voor vrijwel iedere tuinder, in elk gebied binnen bereik."


App op mobiel

De SC400 computer is specifiek ontwikkeld voor respectievelijk klimaataansturing of watergift en volgens Sercom 'een uitstekend alternatief' voor kassen waar minder geavanceerde functies gewenst zijn. De nieuwe computer richt zich op vrijwel iedere besturingsfunctie per afdeling en de irrigatieversie zal tot wel 56 kranen kunnen aansturen. Daarbij heeft Sercom een aantal 'goed-doordachte functies' speciaal ontwikkeld voor dit systeem, zoals een slim weerstation dat als onderdeel van de klimaatversie wordt geleverd.

Voor de watergift is het mogelijk om iedere kraan individueel te sturen met de gewenste hoeveelheid pH en EC, kan er met een combinatie van vier meststoffentanks worden gewerkt en bevat het systeem software om automatisch de sensors te kalibreren.

De volledige besturing en monitoring van het systeem kan op afstand worden gedaan; Sercom heeft een gratis app ontwikkeld die het mogelijk maakt om alle instellingen via de smartphone, tablet of pc te kunnen doen. Ook geeft deze app een goed overzicht van de situatie in de kas of buitenteelt.

Voor meer informatie:
Sercom Regeltechniek
sales@sercom.nl
www.sercom.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven