Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"zorgen dat we de tuinder dicht bij ons houden in plaats van met het vingertje wijzen"

Piet Zwinkels digitaal beëdigd bij Hoogheemraadschap Delfland

Tholen - Gisterochtend is Piet Zwinkels beëdigd als eerste plaatsvervangend Commissielid voor het CDA bij het Hoogheemraadschap Delfland. Tot zover een 'gebruikelijke' mededeling, maar de beëdiging gisteren was toch wel 'vrij uniek', aldus Piet. "Ik ben digitaal beëdigd, vanwege corona natuurlijk."

Piet gaat CDA-fractielid Cees Pluimgraaff vervangen. Hij moest het werk vanwege zijn drukke agenda loslaten. "Ik kom in zijn plaats en zal plaatsnemen in de Commissie WKK (Waterkwantiteit en Kwaliteit)", vertelt Piet, die bij de verkiezingen in 2019 voor het Hoogheemraadschap 4763 stemmen scoorde. 

Geen wijzend vingertje
Hoewel Piet een breed takenpakket met campagnepunten heeft om mee aan de slag te gaan (zie onderaan), zijn er zeker een aantal tuinbouwonderwerpen die speciaal zijn aandacht hebben. "Ik wil voorkomen dat er nog met het vingertje wordt gewezen naar de agrarische sector, daar zij het zeker de laatste jaren zo goed doen. Ik wil juist de (agrarische) ondernemer dicht bij ons houden in een veilige leefomgeving."

Hoog op zijn prioriteitenlijstje staan tuinbouwonderwerpen zoals bevordering van schoon oppervlaktewater, het Rainlevelr-systeem waarmee telers actief bijdragen aan het houden van droge voeten in de polders, het tegengaan van verzilting en bodemdaling en beheersing van drainagewater en osmosewater.

Het promotiefilmpje voor de verkiezingen

Waterloket
Los van die tuinbouwonderwerpen is als het aan Piet ligt het opzetten van een Waterloket het eerste project om aan te pakken. "Zo'n loket moet in elke gemeente, in elk stadhuis komen. In het loket komen gemeente, waterschap, provincie en burgers samen voor overleg, meldingen, vraagstukken en ideeën om tot juiste oplossingen te komen."

Verder draait er veel om veiligheid voor Piet. "Alles moet goed digitaal beveiligd zijn, voor zowel binnen- als buitendijks water. En dat alles ook verantwoord, tegen een betaalbare prijs."


Adri Bom-Lemstra en Piet op campagne

Het hele pakket met campagnepunten staat hieronder. Na zijn beëdiging kan Piet samen met de rest van de CDA-fractie de komende vier jaar aan de slag.  

  • Waterloket
  • droge voeten
  • bewaking van watersystemen,
  • Rainlevelr-systemen uitbreiden voor de opvang van overtollig water,
  • respecteren, motiveren ("op goede voet met de ondernemer samenwerken, de juiste stappen zetten en tot de gewenste doelen komen")
  • stimuleren van duurzame en circulaire mogelijkheden en goede communicatie ("denk aan grondstoffen en energie uit afvalwater halen")
  • tegengaan van verzilting
  • samen werken aan pasklare oplossingen voor de individuele ondernemer
  • voldoende, schoon en veilig water.

Voor meer informatie:
www.cda.nl/zuid-holland/afdeling/waterschappen/  
Piet Zwinkels
piet@zwinpack.nl