Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste 100 procent Corona proof gezinsuitje in Breda

Drie uur file voor Aardbeien Drive In, 90.000 extra omzet via maaltijdboxen van overschotten

Tholen - Afgelopen zondag 29 maart opende het eerste 100 procent Corona proof gezinsuitje in Breda. Een Drive-Tru waarbij je gerechten kunt oppikken bij diverse foodtrucks. Om files te voorkomen, moeten de gasten van dit restaurant eerst een tijdslot reserveren. Wanneer er geen plek meer is in het Drive-Tru restaurant kunnen gasten ook zelf aan de slag gaan met de Home Made Chef maaltijdbox.

Plekken waar je vanuit je auto op een leuke manier verse producten kunt ophalen zijn zeer populair. Dat ondervinden ze ook bij de Aardbeien Drive In in Uden waar mensen bereid zijn om drie uur lang te wachten voor een portie aardbeien of een aardbeienshake.

Na het succes van de eerste dagen wordt de Drive Thru in Breda nog leuker gemaakt en ze verbinden dat aan het goede doel. Bezoekers kunnen een foto van het gezin in de auto kopen en deze doneren aan het zorgpersoneel van Breda. Ook is er muzikale ondersteuning van MooveXXL die gedoneerd kan worden.

Het initiatief Home Made Chefs maaltijdbox is een samenwerking van de rechtstreeks-van-de-boer boodschappenservice Boerschappen en het online kookplatform Home Made Chefs. Nederlandse telers kunnen hun voedseloverschotten via een website aanmelden en zo op een rendabele manier verkopen op het daarvoor ingerichte platform. De opgekochte overschotten worden verwerkt in vier verschillende maaltijdboxen met culinaire recepten en verkocht aan de consument. De boxen zijn contactloos op te halen bij een van de 21 Drive-thru locaties, waaronder die in Breda, of kopers kunnen ze thuis laten bezorgen.

Deze maaltijdboxen zijn een groot succes volgens FoodUp Brabant. "In dik een week hebben de maaltijdboxen Boerschappen • Home Made Chefs een 90.000+ euro omzet opgeleverd. ‘’Voldoende om met dezelfde energie voort te gaan’’, vertelt initiatiefnemer Stijn Markusse. De meeste van de bijna 2.500 bestelde maaltijdboxen worden boven de grote rivieren te zijn afgeleverd. Vooral de westelijke Randstad (Amsterdam-Den Haag-Rotterdam) springt in het oog, met Brabant als een krachtige afzetbasis, uitlopers naar Limburg en ZO-Drenthe en een hotspot in Groningen en Twente."

De aardbeien drive-in J&B in Uden is al een aantal jaar een populaire plek om rijpe aardbeien rechtstreeks van de teler te kopen. Dit jaar is de toeloop ongekend laat aardbeienteler Jan van den Elzen aan omroep Brabant weten. Er ontstaan files met een tot drie uur lange wachttijd. Het in goede banen leiden daarvan is een grote uitdaging maar hard nodig. Jan: “Dit is wel de redding van mijn bedrijf.”