Duitse grens NIET dicht voor Poolse arbeidsmigranten

Tholen - Het zou met recht 'een domper' zijn geweest mocht Duitsland de grens voor Poolse arbeidsmigranten hebben gesloten, zoals o.a. in door ons overgenomen berichtgeving van LTO Nederland per abuis werd gesuggereerd. (Grote zorgen over sluiten Duitse grenzen voor seizoenarbeiders). 

Het bericht, een onjuiste verwerking van het Duitse bericht waarin Polen niet genoemd worden, zorgde voor veel onrust onder tuinders en ook bij Roland Vollmuller van HolandiaJobs deed het de wenkbrauwen fronsen. "Wij bemiddelen meer dan 150 mensen per week vanuit Polen naar Nederland en onze vervoerders rijden tot op heden gewoon dagelijks, en conform schema, de grens over."

Inmiddels is het bericht, een gevolg van volgens LTO Nederland 'veel tegenstrijdige signalen', aangepast op de website bij LTO.

'Knallend druk'
Er zijn, zo ervaart Roland ook nog steeds meer dan genoeg Poolse mensen die nog graag naar Nederland komen in tegenstelling tot andere geluiden die ook hem ter ore kwamen. "Het is knallend druk met zowel kandidaten die wij werven als met aanvragen vanuit Nederland. De busjes rijden dus af en aan."

Maatregel geldt niet voor Polen
Maar waarvoor heeft Duitsland dan wel precies de grenzen gesloten? Voor Bulgaren, Roemenen (twee landen die het Schengenverdrag niet volledig uitvoeren) en seizoensarbeiders uit het Verenigd Koninkrijk en landen buiten de Europese Unie. Duitsland sluit niet de grens met Nederland, zoals LTO Nederland in het bericht wel al stelde. 

Voor meer informatie:
HolandiaJobs
www.holandiajobs.pl

Roland Vollmuller 
roland@holandiajobs.pl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven