Fokke Dullaart (Harvest House): "Tevens proeven met gele bruine en oranjerode variant"

Areaal Hollandse Monterosa-tomaten opnieuw verdubbeld

Tholen - De Hollandse Monterosa-tomaten zijn weer beschikbaar bij Harvest House. Afgelopen vrijdag werden de eerste tomaten geoogst bij tomatenkwekerij Van Kester-Weijs, dat het areaal van deze geribbelde tomaat dit jaar verdubbelde naar 6.000 m2. Dit jaar worden er voor het eerst ook andere kleuren getest: geel, bruin en oranje rood."Vorig jaar is het een goed seizoen geweest voor de Monterosa's, vandaar de verdubbeling van het areaal", vertelt verkoper Fokke Dullaart van Harvest House. "Het voordeel van deze uitbreiding is dat we in de teelt ook beter kunnen sturen op de maatsortering. We krijgen de teelt steeds beter onder de knie en verwachten een goed jaar."

Dankzij een samenwerking met de Spaanse Gavà Grup uit Almeria, kan Harvest House haar klanten jaarrond van deze exclusieve tomaat voorzien."We richten ons hoofdzakelijk op vaste lijnen met de retail en houden een beperkt gedeelte over voor de daghandel. Zo hadden we vorig jaar vraag van groothandelsklanten uit Italië, Engeland en Litouwen", vertelt Fokke.

"Het is in deze tijden van Corona-crisis natuurlijk spannend om te starten met een niche-product als de Monterosa, maar we zien gelukkig dat verschillende retailers er gelijk mee van start gaan. Het is een exclusieve tomaat, die ook nog eens een flink lagere opbrengst heeft dan een standaard-vleestomaat, maar klanten hebben met deze premium tomaat wel iets bijzonders in huis", aldus Fokke.

In Spanje is deze tomaat welbekend, maar voor veel Nederlanders is het echt een nieuwe tomaat, niet te vergelijken met bijvoorbeeld  Coeur de Boeuf", aldus Fokke. "De geribbelde Monterosa tomaat kenmerkt zich door een typisch Mediterrane zomerse smaak en opvallend roze kleur. De unieke kleur en vorm zorgen voor een opvallende presentatie op het bord en ze sluiten perfect aan bij de trend van ‘instagrammable food’ en de wens om gezonder en meer plantaardig te eten waarbij meer inspiratie is gewenst."

Voor meer informatie:
Fokke Dullaart
Harvest House
Honderdland 415
2676 LV Maasdijk
Tel: 0174 519 167
f.dullaart@harvesthouse.nl 
www.harvesthouse.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven