spuitvrije zone en onjuiste berekening

Besluit over woningbouw op glastuinbouwperceel teruggefloten

Tholen - Een 'deal' met de gemeente om te stoppen met een glastuinbouwbedrijf in Rockanje en in ruil daarvoor vier woningen op de grond te bouwen is door de Raad van State gisteren teruggefloten.

De gang naar de Raad was nodig nadat de buurman, een agrariër met een landbouwperceel, bezwaar maakte tegen het door de gemeente toekennen van bouwmogelijkheden voor vier compensatiewoningen op het perceel waarop voorheen 1,2 hectare kas stond. De agrariër wijst daarbij op de spuitvrije zone die in acht moet worden genomen om bewoning van de panden leefbaar te houden. 

Berekening komt niet overeen met de feiten
De bouw zou in strijd zijn met de regeling 'Ruimte voor ruimte' zoals in de 'Structuurvisie Glasherstructurering' van de gemeente Westvoorne. Na een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur kwam naar boven dat de berekening die is gebruikt voor toekenning van het verzoek niet overeenkomt met de feitelijke situatie.

Er wordt ten onrecht vanuit gegaan dat er prefabschuren op het terrein aanwezig zijn. De in de berekening opgenomen oppervlaktes van de op het perceel aanwezige chalets, het tuinhuis en het bassin komen ook niet overeen met de feitelijke situatie, meent de buurman. 

Bestemmingsplan vernietigd
Op basis van die feitelijke situatie zou er hoogstens ruimte zijn voor 2 à 3 compensatiewoningen. De Raad van State heeft gisteren besloten tot vernietiging van het bestemmingsplan zoals vastgesteld in december 2018. 

Lees hier de hele uitspraak. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven