Agri Italia opent deze zomer nieuwe verwerkingsfaciliteit van 4.000 m²

"Italiaanse radijs altijd populair in het buitenland"

"We zijn al zo'n 20 jaar actief op de buitenlandse markt. We zijn begonnen in Polen, daarna zijn we gaan samenwerken met Duitse retailers. Dat laatste heeft ons ertoe gebracht ons assortiment aan te passen en ons vooral te richten op drie wintergroenten - radijs, Trocadero sla en koolrabi - en watermeloenen in de zomer," zegt Valentina Liotti, salesmanager bij Agri Italia in Terracina.

Valentina en Giuseppe Liotti van Agri Italia

"Radijs is beschikbaar tussen oktober en april en beslaat ongeveer 50% van onze gewassen. Ze zijn ons belangrijkste winterproduct en zijn altijd erg populair op de Duitse markt."

Agri Italia werd in 1989 opgericht en werd in 2010 een coöperatie. Het is een familiebedrijf met 15 partners die voornamelijk in de gemeenten Sabaudia en Terracina gevestigd zijn. Het areaal beslaat in totaal 95 ha, waarvan 65 ha overdekt in kassen.

Het bedrijf heeft zich in eerste instantie gericht op de groententeelt die bestemd is voor de binnenlandse markt. Twintig jaar geleden is het bedrijf zich ook gaan richten op de buitenlandse markten door het productassortiment aan te passen. Het enige product dat door de jaren heen altijd beschikbaar is geweest, is radijs.

"Mijn broers en ik zijn het bedrijf begonnen onder toezicht van onze vader, die meer dan 50 jaar ervaring heeft in deze sector en nu nog zijn eigen bedrijf met een areaal van 22 ha runt. We vragen van onze partners een zelfde soort inzet als die wij hebben voor een zo groot mogelijke kwaliteit. Onze producten zijn GlobalGAP, Grasp en IFS gecertificeerd."

"De wintercampagne heeft voor alle producten veel geschommeld. Gelukkig was het volume goed, ondanks de hoge temperaturen, met een gemiddelde kwaliteit en stabiele prijzen. Wat de zomercampagne betreft, is de teelt van de vroege watermeloenrassen 15 dagen geleden begonnen, zodat ze half of eind mei kunnen worden geoogst. We hebben ongeveer 95 ha gepland en de meloenen zouden tussen mei en augustus beschikbaar moeten zijn."

"80% van de watermeloenen is bestemd voor de buitenlandse markten, met middelgroot formaat, die aan de Duitse retail worden geleverd. De overige 20% blijft in Italië. De prijzen moeten nog worden vastgesteld, maar we zijn er zeker van dat deze naar wens zullen zijn."

"Deze zomer openen we een nieuw verwerkingsfaciliteit van 4.000 m², uitgerust met 3 koelcellen van elk 350 m². We hebben al een ontbladeraar en een verpakkingsmachine gekocht om de radijs te verwerken."

"We willen ons nog meer specialiseren in radijs, de kalender uitbreiden en ook ontbladerde producten introduceren. We staan ook open voor innovatie als het gaat om andere producten, zozeer zelfs dat de coöperatie intussen ook een watermeloensorteermachine bezit."

Voor meer informatie:
Giuseppe Liotti
Agri Italia Soc. Coop. Agr.
Organizzazione di Produttori
S.R. Pontina 148, km 99.500
04019-Terracina (LT) - Italië
+39 0773 755120
info@agritaliacoop.com
www.agritaliacoop.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven