Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De kas in in een ventilatorpak bij grootste cherrytomatenteler van Japan

"Inochio komt van het Japanse woord 'inochi', wat 'leven' betekent," zegt de directeur van Inochio, Isao Ishiguro. Het bedrijf liet een beetje van dit leven zien door middel van hun deelname aan de fotocampagne van GlobalGAP.

Er is inderdaad sprake van uitbundig leven bij het teeltbedrijf Inochio Farm in Toyohashi. Het bedrijf heeft de grootste kas voor cherrytomaten van Japan met ruim 36.000 m². Het bedrijf produceert elk jaar meer dan twee ton tomaten per 4000 m². 

Efficiëntie en productiviteit
"We gebruiken een verwarmingssysteem genaamd Geo-Max, dat afvalwater als warmtebron gebruikt dat bij een faciliteit uit de buurt vandaan komt," zegt de pr-vertegenwoordiger van Inochio, Toru Kawahata.

Geo-Max bespaart 30% op het gebruik van fossiele brandstoffen in vergelijking met conventionele methodes.

Andere efficiëntie-stimulerende technologieën zijn teelt aan de hogedraad, geautomatiseerde irrigatie en klimaatbeheersing en het recyclen van substraatteeltmaterialen.

Inochio Farm gebruikt de PDCA-cyclus om de productie te optimaliseren: plannen, uitvoeren, controleren en actie. Elke week volgen technici deze stappen en passen ze het klimaat- en groeischema van de kas aan indien nodig. 

Het doel is om de hoogste fotosyntheseniveaus te behalen en een gebalanceerde groei van de tomatenplanten terwijl er wordt bespaard op energie, water en voedingsstoffen. Een continue monitoring en aanpassingen zorgen voor de beste efficiëntie, kwaliteit en productiviteit.

Zorgen voor je medewerkers
Maar Inochio Farms gaat verder dan alleen de zorg voor tonnen tomaten.

"We ontwikkelen human resources voor de tuinbouw" staat er in hun visie. (...) We willen dat onze medewerkers zich onderdeel voelen van het leven in deze sector, dat ze zich ontwikkelen en dat er onderlinge verbinding ontstaat naar de toekomst toe."

Ventilatorpakken zijn een manier waarop Inochio voor hun medewerkers zorgt. 

"Omdat het in Japan heel heet wordt tijdens de zomermaanden, bieden we onze medewerkers een ventilatorjas en handschoenen aan," legt Kawahata uit. "Hier in Japan is het gewoon om maskers en armbescherming te gebruiken, waardoor de medewerkers eruit zien als ninja's!"

Voor meer informatie:
GlobalGAP
info@globalgap.org
www.globalgap.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven