Vier etiketuitbreidingen gewasbescherming glastuinbouw

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft zich weer over het middelenpakket gebogen is is in februari voor de glastuinbouw gekomen tot vier etiketuitbreidingen. Het gaat om Inssimo, Devrionol 45SC, Topaz 100 EC en Takumi, concludeert Glastuinbouw Nederland na bestudering van de besluitenlijsten van gewasbeschermingsmiddelen en biociden

Inssimo (14882 N) - werkzame stof: acibenzolar-S-methyl
Deze elicitor voor professioneel gebruik wordt toegepast in de bedekte teelt van chrysant (bedekte teelt), potchrysant (onbedekte teelt) en snijchrysant (onbedekte teelt). 

De wijziging betreft de toelating in de bedekte teelt van: gerbera (potplant), impatiens (potplant), kalanchoë (potplant), roos (potplant), gerbera (snijbloem). 

De wijziging betreft de toelating in de onbedekte teelt van: eik (opkweek, neerwaarts gespoten), rozen (boomkwekerij), corylus (hazelaar), hypericum (sierheester), prunus laurocerasus (sierheester), salix (sierheester), acer campestre (bos- en haagplantsoen), crataegus (bos- en haagplantsoen), appel (boomkwerkerij), nectarine (boomkwekerij), perzik (boomkwekerij), peer (boomkwekerij), geum (vaste plantenteelt), hebe (vaste plantenteelt), veredeling en zaadteelt van akkerbouwgewassen (m.u.v. aardappel, mais, granen en graszaadteelt, hop en olifantsgras), groenten- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen.

Devrinol 45SC (14282 N) - werkzame stof: napropamide
Dit onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt uitgebreid in de teelt van: steenvruchten, bessen, braam- en framboosachtigen, baby leaves, aromatische kruidgewassen, bloembollen en bloemknollen m.u.v. tulp en lelie, bolbloemen en knolbloemen, boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt.

Topaz 100 EC (9364 N) - werkzame stof: penconazool
Dit schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met kleine toepassingen. 

De wijziging betreft de toelating in de: onbedekte teelt van abrikoos, perzik, nectarine, augurk, pompoen-achtigen, bloembollen en bloemknollen m.u.v. tulp en lelie, bloemisterijgewassen, laanbomen, klimplanten, sierheesters, buxus, heide soorten, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en –struiken en vaste plantenteelt.
de bedekte teelt van potplanten, snijbloemen en de teelt van veredelingsteelt en zaadteelt.

Takumi (15541 N) - werkzame stof: cyflufenamid
Dit schimmelbestrijdingsmiddel voor professionele gebruik wordt uitgebreid in de bedekte teelt van aubergine, tomaat en paprika.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven