Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bom Group en Den Berk Délice:

"Na eerste kas in jaren negentig zijn wij blijven samenwerken"

De afgelopen jaren heeft Den Berk Délice gebouwd aan een sterke positie in de markt en werden ze door 'Trends' benoemd tot een van de snelst groeiende bedrijven van België. "Het is niet de ambitie om de grootste te zijn, maar wel om de lekkerste tomaten te telen", aldus zaakvoerder Luc Beirinckx.

Er is volgens Den Berk Délice een duidelijke trend te zien in gezond eten, geteeld in een duurzame omgeving. Daarom groeien de tomatentelers de laatste jaren flink en Bom Group helpt daarbij, al jaren overigens.

"We zoeken telkens in samenwerking met Bom Group naar de meest optimale installatie, waarmee de hoogste productie en beste kwaliteit kan worden behaald,’’ aldus Luc Beirinckx.

De langdurige samenwerking tussen Bom Group en Den Berk Délice is ontstaan in de jaren ’90 met een project waar Bom Group de kas en verwarming mocht verzorgen. De kas met verwarmingsinstallatie van 3 hectare was het begin van een langdurige intensieve samenwerking waarin beide partijen nader tot elkaar zijn gegroeid.


"Door persoonlijke overeenstemming en een gezamenlijke visie richting de toekomst beschouw ik de samenwerking tussen Bom Group en Den Berk Délice als zeer waardevol,’’ aldus Martin van Zeijl, Senior Sales Manager Bom Group

Duurzaamheid
Eén van de gezamenlijke aandachtspunten is duurzaamheid. Den Berk Délice maakt gebruik van recyclebaar verpakkingsmateriaal en het label ‘On the Way to Planetproof’ om zich duurzaam te onderscheiden.

Bom Group is hier anderzijds mee bezig door te investeren in technologieën die worden toegepast in kassen zoals: All Climate Greenhouse, KAS2030 en The Water Saving Greenhouse. Door het combineren van krachten is Den Berk Délice onder andere in staat om warmte te leveren aan een omliggend bedrijf.

"Den Berk Délice is een voorbeeld voor de sector en door een gezamenlijke visie en vooruitstrevende technieken past het perfect bij Bom Group,’’ aldus John Meijer, commercieel directeur Bom Group.

Foto rechts: Bom Group fiets op de nieuwe locatie van Den Berk. Gerealiseerde projecten
Bom Group en Den Berk Délice hebben een rijke historie als het gaat om projecten. Bom Group heeft door de jaren heen Den Berk Délice voorzien van zo’n 60 hectare verwarming, 20 hectare kas en de nodige aansluitingen voor WKK’s en warmtebuffers.

Eén van de hoogtepunten was in 2011 toen de eerste kas werd voorzien met antireflectie glas (AR glas). Dit zorgt ervoor dat er meer licht binnenvalt wat leidt tot een hogere en dus efficiëntere productie

Op naar de toekomst
Met de nieuwe locatie van Den Berk Délice, waar Bom Group de verwarming heeft voorzien, blijft men verder werken aan de ingeslagen weg en telen met focus op smaak en kwaliteit. Met de volgende uitbreiding al op de agenda blijft Den Berk Délice groeien in formaat, kwaliteit en specialisme. 

Voor meer informatie:
Bom Group
www.bomgroup.nl

 Den Berk Délice
info@denberk.be
www.denberk-delice.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven