Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MBO Westland en HBO Inholland bundelen krachten in All Climate Greenhouse

Gisteren heeft de eindpresentatie van het eerste onderwijsproject in de All Climate Greenhouse plaatsgevonden. Studenten van de examenklas Horti Technics & Management van Lentiz, MBO Westland hebben samen met studenten van HBO Inholland hun bevindingen over de teelt van troscherrytomaten van het ras Xavy gepresenteerd.

In de bijzondere kas in het World Horti Center te Naaldwijk is van september 2019 t/m januari 2020 onder geconditioneerde omstandigheden geteeld. Dit houdt in dat de kas elektrisch is verwarmd en via een warmtepomp is gekoeld en ontvochtigd.

De All Climate Greenhouse bestaat eigenlijk uit twee kassen: een grote kas als buitenschil met daarin een wat kleinere kas met twee afdelingen. In de buitenste kas kan een (sub)- tropisch klimaat nagebootst worden, waarna in de binnenste kas gekeken kan worden hoe in dat klimaat de teelt van diverse gewassen geoptimaliseerd kan worden.

Gedurende het onderwijsproject hebben de studenten advies gekregen van oa. van der Knaap Groep, Hortilux, Axia en Bom Group. Daarnaast heeft Biobest Group mede zorggedragen voor biologische gewasbescherming en Groen Agro Control voor de bemestingsanalyses. Dit alles met ondersteuning van Demokwekerij Westland.

Voor meer informatie:
Lentiz Onderwijsgroep
 
 
 
Publicatiedatum: