Oreon presenteert 'LED-powerhouse' van Nederlandse makelij:

"Afgevoerde warmte van het armatuur kan hergebruikt worden"

Oreon zal op de Fruit Logistica de Dutch Powerhouse, genaamd Monarch, presenteren. Het armatuur produceert een lichtopbrengst tot 3100 μMol/s en heeft een efficiency van 3,1 μMol/J. Hiermee is de Monarch volgens Oreon 'een compacte en krachtige LED-armatuur in de markt'. 

De Dutch Powerhouse Monarch

Efficiënt in meerdere opzichten
Alle Dutch Powerhouses van Oreon werken op een waterkoelingstechniek. Hierdoor heeft de compacte Monarch een lichtopbrengst tot 3100 μMol/s bij een energieverbruik van 1010W. Dit betekent meer licht en minder armaturen in de kas. Het gevolg is een lagere investering en minder installatiekosten, maar er wordt ook minder zonlicht geblokkeerd in de kas. 

Voordelen waterkoeling
Het waterkoelingssysteem zorgt naast een hoge output, compact armatuur en hoge efficiency ook voor voordelen voor het klimaat in de kas. Minder stralingswarmte betekent minder temperatuurschommelingen met stabiele luchtvochtigheid- en CO2-waarden tot gevolg. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de afgevoerde warmte te hergebruiken, waardoor het energieverbruik van de lamp volledig wordt benut. 

De LED-armatuur behoudt de kwaliteiten en kenmerken die de Dutch Powerhouses van Oreon al hadden: van het ontwerp, de glazen LED-cover, de lage bedrijfstemperatuur en het onderhoudsgemak. De Monarch opereert op voltages van 200 tot 480 VAC, waardoor de lamp geschikt is voor alle soorten elektrische installaties. 

Met de komst van deze LED-armatuur worden telers in staat gesteld met elk gewenst lichtniveau en elk gewenst spectrum de kwaliteit van hun teelt te verbeteren, kosten te verlagen en de totale opbrengst te verhogen.

Oreon presenteert de Monarch op het Holland Paviljoen op de Fruit Logistica in Berlijn van 5 t/m 7 februari, hal 3.2 – stand C07.

Voor meer informatie:
Oreon
www.oreon-led.com
info@oreon-led.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.