Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van Doorne, Van Doorne Imex:

"Het lijkt wel of het elk jaar moeizamer wordt in de sla"

Tholen - "Een listige teelt", zo omschrijft teler/handelaar Henk van Doorne de Nederlandse kasslateelt. "Het lijkt wel of het elk jaar weer wat moeizamer gaat. Ik weet niet of we het wel op deze manier vol blijven houden. De schimmel Fusarium is al enkele jaren een ware plaag voor de Hollandse slatelers. Al is dit met name een zomers probleem. Als de grondtemperatuur stijgt in april/mei, dan neemt de druk van Fusarium toe. Ik verwacht dan ook dat er weer een hoop telers zullen schakelen naar andere teelten als aubergine of courgette."

Nu heeft de slateelt niet alleen een zomers probleem. "Het is momenteel maar matig druk. Ik vind de prijzen tegenvallend. Nu is er hier en daar ook wel wat zwakke sla op de markt door te veel hoge temperaturen en te weinig licht.

Ik had in december nog wel hoop op een goede Kerstverkoop, maar die viel door de regen en nattigheid in het water, waardoor het uiteindelijk moeizaam verliep. De vraag is nu redelijk breed, maar nergens gaan echt grote volumes heen.

En richting de Britse grootwinkelbedrijven ben ik gereserveerd. Die geven in de zomer hogere prijzen, maar houden in de wintermaanden de hand op de knip", besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
Mob: 06-26068284