René Baan, IP-Handlers, APC-Handling

"Alleen met luchtvracht is het fruit ook echt vers"

Tholen – Waar de boot uit Zuid-Amerika er soms 6 weken over doet, is het vliegtuig er al binnen één dag. APC-Handling, een dochteronderneming van IP-Handlers, zorgt voor de inklaring en keuring van de vliegmango's tot groene asperges voor de Europese markt.

Nieuwe loods van APC Handling in Aalsmeer

Vacuümkoelers
APC heeft een maand geleden een nieuw pand in gebruik genomen op een steenworp afstand van Schiphol. “Vrachtvliegtuigen worden op Schiphol uitgeladen en de producten direct naar onze loods gebracht waar we zorgen voor de inklaring en nodige keuringen waarna de importeur zijn producten kan komen ophalen bij ons aan het dok," vertelt René Baan, commercieel manager voor de AGF binnen het bedrijf. 

Voor ieder fruit de optimale temperatuur

De nieuwe loods met een oppervlak van 6000 m2 is voorzien van koelcellen, tropische bewaarkamers en vacuümkoelers. “Met onze vier vacuümkoelers in de loods kunnen we groenten en fruit terug koelen van 20 naar 3 graden in een half uur. Dat is vooral geschikt voor kruiden, groene asperges en peulvruchten. Hiermee kunnen we ruim 50 ton per uur koelen en kunnen we de kwaliteit behouden."

Verse mango's en avocado's
René ziet op het moment vooral veel aardbeien, blauwe bessen en groene asperges binnenkomen met het vliegtuig. “De luchtvracht is groeiende in de sector. Dat komt vooral omdat mensen weer die rijpe mango willen proeven die ze ook op vakantie hebben gegeten in een ver land. Die smaak is onmogelijk te verkrijgen met een bootmango. Alleen vliegmango's die met het vliegtuig binnenkomen, benaderen die smaak. Avocado’s zien we ook veel in de loods voorbijkomen. Dat is vooral om de pieken in de handel op te vangen."

Luchtvracht blijft groeien in de AGF-sector

Maar wat als het misgaat op Schiphol? “Vanuit APC hebben we de mogelijkheid om uit te wijken naar andere luchthavens," vertelt René. "Zo zijn we ook vertegenwoordigd op Maastricht, Luik, Oostende en Brussel. Dat komt vooral omdat Schiphol al ver vol zit. De vrachtslots zijn al beperkt.”

Fruit Logistica
Ook dit jaar is IP Handlers vertegenwoordigd op de Fruit Logistica in Berlijn. “We staan er nu voor het eerst onder de naam APC Handling en voor het eerst ook in het Holland Paviljoen in hal 3.2.”

Voor meer informatie:
APC Handling
René Baan
Noordpolderweg 20
1432 JH  Aalsmeer
Tel: +31 (0)297 747 222
Mob: +31 (0)6 41552045
rbaan@iphandlers.nl
www.iphandlers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven