Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jim Westhoff, Valstar:

"Kasgroentenmarkt al weken stabiel op een te laag niveau"

Tholen - De daghandel in de kasgroenten verloopt de laatste weken erg mak. "De hoop is nu een beetje gevestigd op de lagere temperaturen, waardoor de productie terugloopt en je normaal gesproken in januari en februari wat hogere prijzen zou moeten gaan beuren, maar vooralsnog is het kalm aan en zijn de prijzen over de hele linie niet fantastisch. Ook de feestdagen hebben niet echt voor reuring in de handel gezorgd. In feite worden veel meer programma's vooraf gepland en wordt het in de daghandel steeds lastiger", constateert Jim Westhoff van Valstar.

De komkommerafzet verloopt volgens de verkoper de hele winterperiode al mak. "Eigenlijk liggen de importkomkommers al weken op een stabiel te laag niveau en hetzelfde geldt voor de aubergines en courgettes. Paprika's zijn met een prijs tussen de 4 en 6 euro per doos ook wekenlang te laag geweest, maar lopen nu wat op. Trostomaten waren redelijk stabiel in prijs, maar hierin zijn de Hollandse telers leading en is het aandeel import niet zo groot. De losse tomaten uit Marokko en Spanje zijn ook al weken te goedkoop. In een goede winter kun je daar 9 à 10 euro voor een doos voor vragen, nu lopen we al weken rond een prijs van 5/6 euro te stoeien. Gelukkig worden nu de nachten kouder en het is te hopen dat de aanvoer hierdoor wat terug gaat lopen."

Voor meer informatie:
Valstar
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 530804
F: +31 174 530888
J.Westhoff@valstar.nl
www.valstar.nl