Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kerst 2012: logistieke uitdaging voor consument en supermarkt

Kerstdrukte supermarkten dit weekend

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), koepelorganisatie van supermarkten en food service bedrijven, verwacht komend weekend topdrukte in de supermarkt. "Omdat de Kerst dit jaar op dinsdag en woensdag valt, zullen veel mensen op het weekend aangewezen zijn om de boodschappen te doen. Niet alleen voor de kerstmaaltijd, maar ook voor de normale weekendboodschappen", aldus René Roorda, algemeen directeur van het CBL. Het CBL is ingenomen met het besluit van de meeste gemeenten om toe te staan dat supermarkten op zondag 23 december open gaan.

René Roorda: "De supermarkten gaan twee goede weken tegemoet. Met een verwachte omzet van 1,46 miljard[1] euro leveren de laatste twee feestdagenweken van het jaar een belangrijke impuls aan de jaaromzet van de Nederlandse supermarkten." Dat is 4,6% meer dan vorig jaar, toen de omzet 1.396 miljard bedroeg in de laatste twee weken van december. "Supermarkten en food service bedrijven bieden ook dit jaar weer een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten om speciaal voor Kerst een heerlijke maaltijd op tafel te zetten," aldus Roorda.

Bron: CBL
Publicatiedatum: