Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sven Jordens, Gemex

"Zeker op de Duitse kerstmarkten verkoopt men flink wat aardbeien"

Tholen – De tijd van wintergroenten is momenteel volop bezig, terwijl ook de kasgroenten en aardbeienproductie doorloopt. “De belichte Elite-tomaten verkopen op het moment erg goed. De prijzen liggen rond de €1,30 en de kwaliteit is heel goed. Door de belichting is de kleur erg mooi rood en is het een ideaal product voor de Kerstdagen", vertelde Sven Jordens van Gemex eind vorige week.

Bij het bedrijf uit Genk zetten ze deze maanden voor een groot deel ook wintergroenten af. “Spruiten zijn op het moment erg populair, maar helaas is er iets te weinig aanbod op de markt van handgeschoonde spruiten. Vanwege het kleine aanbod liggen de prijzen rond de €1,90 per kilo en dat is vrij duur voor de tijd van het jaar.”

“Aardbeien doen het ook nog erg goed. Zeker op de Duitse kerstmarkten verkoopt men flink wat aardbeien. De prijzen liggen rond de 3 euro, maar we staan steeds meer last krijgen van de importaardbeien”, aldus Sven. “Prei loopt vrij normaal voor de tijd van het jaar. Vraag en aanbod loopt vrij gelijk op en met een prijs van 43 cent de kilo is de situatie normaal voor de tijd van het jaar.”

Ook kropsla zal tijdens de feestdagen erg gewild zijn. Volgende week zal de aanvoer van sla naar verwachting weer toenemen”, besluit Jordens.

Voor meer informatie:
Sven Jordens
Gemex
Kaarbaan 3
B-3600 Genk
+32(0)13 55 3326
gemex@gemex.be    
www.gemex.be