hete 'ghost'-pepers als grondstof voor nieuw wapen

Een 'chiligranaat' als wapen

Het Indiase leger heeft de zogenaamde 'ghost pepper', één van de heetste chilipepers ter wereld, ingezet als wapen. 

Het leger ontwikkelde een flitsgranaat waarin het poeder van de Jolokia, ofwel ghost-peper, is verwerkt. De pepersoort, die voornamelijk door telers gebruikt wordt om olifanten op afstand te houden, gold tot 2007 als heetste peper ter wereld, waarna hij van de eerste plaats werd verdrongen door andere soorten. Momenteel geldt de Carolina Reaper als heetste chilipeper en staat de ghost-peper op de zevende plaats.

Op de schaal van Scoville heeft een habanero-peper een score van 350.000 en de ghost-peper, of Jolokia, een score van 1.000.000.

Wanneer de flitsgranaat afgaat, verspreidt de nieuwe, niet-giftige granaat een fijn poeder gemaakt van de ghost-chilipeper. Proefpersonen, die blootgesteld werden aan de granaat, waren uren lang verblind en sommigen hadden ook ademhalingsmoeilijkheden. 

"De 'chili-granaat' is een niet-giftig wapen dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden om terroristen uit hun schuilplaats te verdrijven," zegt R. Srivastatva van de Defense Research and Development Organisation. "Het poeder is zo scherp dat men erin zo kunnen stikken."

De Indiase regering is van plan om het nieuwe wapen te gebruiken als middel om mensenmassa's te beheersen en bij terroristische aanslagen. Het poeder, dat in de granaten wordt verwerkt, wordt ook overwogen als zelfverdedigingsmiddel voor Indiase vrouwen en als afschrikmiddel voor olifanten.

 

Bron: wearethemighty.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven