Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Van Laethem, Van Laethem

"Volgend jaar verdubbeling van volume zero residu kruiden"

Tholen – Kruiden zijn nog steeds hot. Daarom zien ze bij Van Laethem een continue stijging van de vraag, wat resulteert in een mooie omzetstijging. “We hebben een ontzettend groot gamma dat we elk jaar uitbreiden”, vertelt John Van Laethem van het gelijknamige kruidenbedrijf Van Laethem.

“Dit jaar hebben we Thaise Koriander en Barbarakruid aan ons assortiment toegevoegd en we merken dat deze producten goed in de smaak vallen. Barbarakruid lijkt op waterkers, maar is niet geteeld in water. Vanwege de pittige smaak, krokante textuur en de zeer lange houdbaarheid mag gezegd worden dat het een kruid met ballen is.”


Arnelle Moonens en John Van Laethem

“Dit jaar gaan we ons tweede jaar in met de zero residu kruiden. De vraag is zeer goed, maar ook de teelttechnieken worden jaar na jaar verfijnd waardoor we volgend jaar bijna een verdubbeling van het volume mogen noteren. Het zero residu assortiment zal de komende twee jaar nog vrij stabiel blijven, aangezien we nog aan het testen zijn met bepaalde kruiden”, aldus John.

Naast het verminderen van residuen is men bij Van Laethem ook bezig met het terugdringen van brandstof. “Met kruiden zitten we in een bepaald segment van de markt, waar je een meerwaarde moet bieden voor je product. Aangezien wij in Europa steeds minder interessant worden voor de belangrijkste kruidenproducerende landen, kunnen we met zero residu en minder brandstof wellicht een verschil maken.”

“Hoewel in andere Europese landen waaronder Frankrijk zero residu ongekend populair is, heb ik de Europese federatie Freshfel opgeroepen om het zero residu verhaal te omkaderen. Momenteel is er weinig omkadering en ontstaat er een wildgroei aan zero residu producten en producenten. Als we zero residu net zo goed omkaderen als dat is gedaan bij bio, hebben we iets om aan vast te houden. Nu zien we dat in Frankrijk zero residu totaal verkeerd wordt geïnterpreteerd en dat iedereen zijn eigen regels maakt”, besluit Van Laethem.

Voor meer informatie:
John Van Laethem
Van Laethem
Europees centrum 
Werkhuizenkaai 112 M 27
1000 Brussel
[email protected]  
www.bellaroma.eu