Lowpad gaat de kas in

Tholen - Én veel soorten planten én veel verschillende klanten: dan komt de Lowpad voortaan om de hoek kijken. Dat is tenminste de potentie die dit slimme Automatisch Geleid Voertuig heeft.

“Als je bedenkt dat bij jonge plantenkwekers elk traytje nu nog twee keer wordt vastgepakt en dat meer dan de helft van de kosten uitmaakt, gaat dit kwekers volgens ons echt helpen. Wij zijn in ieder geval vanaf nu klaar voor introductie in de tuinbouw. De Lowpad gaat de tuinbouw helpen met distributie,” vertelt Bram Verschoor vanaf de Logisticabeurs, waar de Lowpad gisteren zowel de jury- als publieksprijs won.

Dat Bram specifiek jonge plantenkwekers noemt, heeft een reden. Juist zij krijgen te maken met én veel verschillende soorten planten én veel schillende soorten klanten. Een flinke uitdaging bij het orderpicken en uitleveren. “Nu zie je dan bijvoorbeeld dat een Deense kar al bijna verzendgereed is, maar dat door een vertraging in het proces die ene soort nog later aangevuld moet worden. Op dat moment wordt er nu in de praktijk nog heel wat onnodig met die karren heen en weer gereden.”

Traceerbaarheid
Door de Deense karren automatisch door de hal te laten bewegen, is het nog maar één keer nodig een tray handmatig te verwerken. Vervolgens zorgt slimme software dat de rest van het proces automatisch verloopt. En als er nog een aanvulling op een kar nodig is, rijdt de Lowpad met daarop de Deense kar even langs om dat ene product te ontvangen.


Klik hier voor een groot voorbeeld van een 'rittenschema' 

Bijkomend voordeel: traceerbaarheid. “De software houdt bij waar producten vandaan komen en ook waar de partijen in de schuur of kas staan. Dit alles met behulp van een scansysteem voor inkomend product, zodat een tray voortaan direct vanaf rolcontainer of trolley rechtstreeks naar de eindtrolley en naar het dock kan.”

Implementatie in bestaande softwaresystemen
Op termijn verwacht Bram dat ook kwekers met eindproduct de Lowpad steeds vaker gaan inzetten. “Naarmate de telers groter worden en registratiesystemen verbeteren, wordt implementatie van de Lowpad met bijbehorende software eenvoudiger. Jonge plantenkwekers hebben vaak al zulke ver doorontwikkelde software draaien, juist vanwege de complexiteit van hun werk. De Lowpad kan dan dat stapje extra zijn, waarbij flink op arbeidskosten kan worden bespaard.”

Voor meer informatie:
TTA BV
www.tta.eu 
www.lowpad.com 
info@tta.eu 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven