iets minder dan 0,3 hectare om 'hyperlokaal' te telen

Nieuwe uitbreiding voor Gotham Greens op verlaten startbaan

Dus, wat doe je als je klaar bent met de bouw van drie kassen? Dan begin je uiteraard met een vierde. Dat is wat het team van Gotham Greens momenteel doet. Terwijl ze hun projecten in Baltimore, Chicago en Providence afronden, zijn ze momenteel ook aan het uitbreiden met een kas in het westen. Hun nieuwe, hypermoderne paradepaardje in Mountain West zal begin 2020 in de regio Denver, Colorado, worden geopend.

Steve Gilbank, Jodi Genshaft, Viraj Puri en Julie McMahon van Gotham Greens op de PMA

Verlaten startbaan
De kas van ruim 2787 m² is gelegen naast Stanley Marketplace op een verlaten startbaan van het voormalige Denver Stapleton Airport. De kas is minder dan een hectare groot, maar zal dezelfde hoeveelheid produceren als 25 hectare conventionele teelt, vertelde directeur Viraj Puri aan The Denver Post.

Gotham Greens teelt salades, kruiden en verse voedselproducten in technologisch geavanceerde, stedelijke kassen met klimaatbeheersing, die dicht bij detailhandelaren en horeca-aanbieders liggen. Ze hebben hun netwerk van stedelijke kassen razendsnel uitgebreid en timmeren nu aan de weg met indoor farming. Ook zijn ze een van de grootste saladetelers in Noord-Amerika.

Vanuit Brooklyn
Gotham Greens begon met hun eerste kas in Brooklyn in 2011 en hebben op het moment twee kassen in Brooklyn en een in Hollis. Ze hebben een aantal jaar geleden ook uitgebreid met een faciliteit in Chicago. Dan zijn er nog de kassen die op het moment worden voltooid in Rhode Island, Baltimore en een tweede in Chicago.

Vorig jaar kondigde het bedrijf aan het jaar af te sluiten met nog eens $29 miljoen in groeikapitaal, waarmee het totaal aan investeringen uitkwam op $45 miljoen. Het extra kapitaal werd ingebracht door de bestaande investeerders van het bedrijf, inclusief de Silverman Group. Ook werd er een belangrijke nieuwe investering gedaan door Creadev, een wereldwijd private beleggingsmaatschappij, beheerd door de familie Mulliez.

“Ons innovatieve model verstoort de conventionele toeleveringsketen en biedt detailhandelaren en consumenten toegang tot verse, traceerbare en duurzame voedselproducten, die het hele jaar door beschikbaar zijn,” zei Nicole Baum van Gotham Greens.

Lees meer over de uitbreiding in The Denver Post. 

 

Voor meer informatie:
Gotham Greens 
 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.