Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bewust start met sla en bladgroenten, want momenteel in Nederland veel import"

Van Gelder introduceert lijn met producten uit meerlagenteelt

Sinds vandaag zijn de eerste verticaal geteelde producten bij Van Gelder groente & fruit te verkrijgen. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen Van Gelder en vertical farmingspecialist PlantLab, waarmee gezamenlijk ingezet wordt op het zo duurzaam mogelijk telen en in de markt zetten van verse groenten met veel smaak en hoge voedingswaarden.

Van Gelder Indoor
Om de verticaal geteelde producten te vermarkten, introduceert Van Gelder de nieuwe lijn ‘Van Gelder Indoor’. Dit is een exclusief bij Van Gelder te verkrijgen lijn verse groenten. Deze producten worden ongeacht het seizoen of klimaat lokaal en duurzaam geproduceerd met een constante kwaliteit en hoog niveau van voedselveiligheid.

Bladgroenten en slasoorten
De eerste producten uit de lijn ‘Van Gelder Indoor’ zijn vanaf 24 oktober te verkrijgen: twee slamixen en vijf soorten bladgroenten. “We hebben bewust gekozen om te starten met de teelt van slasoorten en bladgroenten, omdat deze producten momenteel grotendeels uit het buitenland worden geïmporteerd”, aldus algemeen directeur Gerrit van Gelder. “Hiermee verkorten we de keten, wat direct zorgt voor een transportbesparing.”

Verticale teelt in Experience Center
Inmiddels zijn ook de twee Plant Production Units (PPU’s) van PlantLab in het Experience Center in Ridderkerk in gebruik genomen. Deze PPU’s bieden inspiratie op het gebied van verticale teelt. “Hier starten we binnenkort in samenwerking met onze klanten de zoektocht naar nieuwe producten met bijzondere smaken”, licht commercieel directeur Anton van Gelder toe. “De vraag van onze klanten in deze zoektocht is leidend. Samen met hen gaan we proeftelen. Op deze manier willen we ons blijven onderscheiden met exclusieve- en kwaliteitsproducten.”

Voor meer informatie:
Van Gelder
Handelsweg 70
2988 DB Ridderkerk
T: +31 (0)180 42 50 77
E: info@vangeldernederland.nl 
www.vangeldernederland.nl/indoor 

Publicatiedatum: