Erbil Oruc, All Day Fresh:

"Het leveren aan buitenlandse retailers en gastronomen is een interessante niche"

In de grote Oostenrijkse steden zijn veel buitenlandse restaurants en gespecialiseerde fruithandelaren gevestigd. Voor de groothandelaren in deze stedelijke omgeving biedt dit nieuwe kansen en mogelijkheden voor de afzet. Tenminste wanneer men een breed aanbod aan exotische AGF heeft. Juist deze marktleemte wil groothandelsbedrijf All Day Fresh uit Salzburg vullen, vertelt eigenaar Erbil Oruc.


Links: groenten van Gartenbauzentrale Main-Donau
Rechts: courgettes uit Italiaanse teelt

In mei van dit jaar nam Erbil de clientèle van een bestaand bedrijf over en richtte Allday Fresh op. De intentie van de nieuwe vershandel is om de gemengde clientèle dagelijks een bonte productkeuze aan lokale en geïmporteerde groenten- en fruit te leveren. "In het seizoen nemen we een bepaald deel van ons assortiment van lokale telers uit de omgeving Salzburg af. Daarnaast kopen we vijf dagen per week op de groothandelsmarkt in München in, zodat we niks te wensen overlaten."


Buiten het Oostenrijkse seizoen worden de vruchtgroenten overwegend uit Spanje en Nederland afgenomen.

Binnenkort wordt er overgestapt op importgroenten
Steenfruit, sla en vruchtgroenten worden momenteel overwegend uit lokale teelt afgenomen. Bij veel producten staat de seizoenswisseling echter voor de deur, weet Erbil, die voorheen reeds zes jaar bij een andere groothandel in Salzburg werkte. "Het aanbod aan sla en vruchtgroenten wordt langzaam kleiner en ik ga er vanuit dat we tegen midden november compleet terug moeten vallen op andere herkomsten. In de winter zullen we onze groenten hoofdzakelijk uit Spanje afnemen.“

Allday Fresh levert overwegend aan gastronomen en retailers. Ook aan de Duitse kant van de grens heeft het jonge bedrijf reeds de eerste klanten kunnen overtuigen. "Deze Duitse clientèle willen we in de nabije toekomst natuurlijk graag uitbreiden", aldus Erbil.

Buitenlandse retailers
De hoofdclientèle van het jonge groothandelsbedrijf bestaat uit restaurants en andere gastronomen in de wijde omgeving. Aanvullend wordt er echter ook geleverd aan gespecialiseerde retailers. "Ik zie een interessant marktaandeel van buitenlandse retailers of het nu gaat om Turken, Syriërs of Afghanen. Deze clientèle vraagt naar hele andere producten - bijvoorbeeld sopropo of peulvruchten  - dan de klassieke, Oostenrijkse retail."

Volgens Erbil zijn er echter maar weinig aanbieders die zich met dit klantensegment bezighouden. "Onze intentie is dan ook om deze marktniche te vullen."

Voor meer informatie:
Allday Fresh
Inh. Erbil Oruc
Vogelweiderstrasse 97/1,
5020 Salzburg, Österreich
E-mail: office@alldayfresh.at   
www.alldayfresh.at  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.