VS: USDA-gecertificeerde indoor BioFarms geopend

Shenandoah Growers is begonnen met oogsten in hun next generation BioFarm-faciliteiten in Rockingham en Elkwood in Virginia, Amerika. Het bedrijf houdt zich nu bezig met het telen, verpakken en verzenden van lokaal geteelde, biologische producten in hun duurzame indoor farms naar hun klanten in de Mid-Atlantische regio, 365 dagen per jaar.

De duurzame teelttechnologie van Shenandoah Growers is gebaseerd op het gebruik van bioactieve grond en vers water, net als in de natuur. Hierdoor groeien er gezonde, biologische planten, kan het bedrijf zijn voetafdruk verminderen en leiderschap tonen in milieubewustzijn.

Shenandoah Growers BioFarm gemengde sla

BioFarm in Rockingham zal al Shenandoah’s basilicum leveren in de Mid-Atlantische regio en markeert daarmee de overgang naar andere manieren dan vollegrondsproductie. BioFarm in Elkwood zal de Mid-Atlantische klanten voorzien van een nieuwe lijn van lokale, biologische slasoorten.

“Het was 20 jaar geleden ondenkbaar dat we het totale aanbod aan basilicum alleen vanuit onze faciliteit zouden kunnen leveren zonder daar een deel van in te vliegen of aan te rijden,” zegt Tim Heydon, directeur.

Hoofd klantenservice Steven Wright zegt: “Het is een ding om binnen te kunnen telen, het is nog altijd iets heel anders om 7 dagen per week, 52 weken per jaar een consistente kwaliteit te leveren en tegelijk te voldoen aan de vraag tijdens het hoogseizoen.”

Shenandoah Growers BioFarm basilicumplanten

Het bedrijf wijst erop dat hun indoor teeltunits, waarvan velen al meer dan vier jaar in gebruik zijn, bewezen efficiënt zijn. Volgens bedrijfsdirecteur Philip Karp: “In principe gaat het om de democratisering van duurzaam geteelde biologische producten en om de belofte van de glastuinbouw om het grote potentieel ervan echt te ontsluiten. Het moet eenzelfde kostenniveau bereiken als de traditionele landbouw. Alles wat we van onze indoor farms lanceren moet schaalbaar en winstgevend zijn voor ons en onze klanten en betaalbaar voor de consument."

Het bedrijf wil hun indoor farmingscapaciteit vergroten met de duidelijke intentie om extra next generation, USDA-gecertificeerde, biologische Biofarms te implementeren in al hun faciliteiten door het hele land.

Voor meer informatie:

 

 

 

Shenandoah Growers
www.shenandoahgrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven