Amerikaans bedrijf Element Farms opent kas van 21.000 m²

Element Farms neemt deze maand hun nieuwe kasfaciliteit van 21.000 m² in Lafayette, New Jersey, in gebruik. Het bedrijf zal uitstekend gebruik maken van hun nieuwe locatie, dat ooit behoorde aan een tuinbouwbedrijf. Met eigen technologie en extra verlichting zullen ze een brede variëteit aan bladgroenten telen. Bij een volledige capaciteit zal Element Farms meer dan een half miljoen pond aan babyspinazie, rucola, jonge sla, erwtenscheuten, bietengroen en meer kunnen leveren.

Locatie
De nieuwe faciliteit is een grote stap voorwaarts: de structuur is volledig gemaakt van glas, waardoor er een efficiëntere overdracht plaatsvindt van duurzaam, natuurlijk zonlicht. Doordat het gebouwd is op een heuvel is de temperatuur gematigd en worden kosten voor verkoeling en verwarming beperkt tijdens de jaarronde productie van het bedrijf. De meeste dagelijkse taken worden geautomatiseerd door de op het bedrijf aangepaste machines, zoals voor zaaien en oogsten, om zo de opbrengst per vierkante meter te verhogen. De nieuwe kas is ook ideaal gelegen op leveringsroutes naar New York, New Jersey en Pennsylvania, waar een hoge bevolkingsdichtheid en grote vraag is. Het bedrijf zal wederom direct aan detailhandelaren leveren, binnen 24 uur na de oogst voor een maximale houdbaarheid.

“We zijn erg blij met onze nieuwe kas. We passen elk aspect aan zodat we heel efficiënt kunnen werken, hebben geïntegreerde gewasbescherming en focussen op duurzaamheid,” zegt bedrijfsoprichter Serdar Mizrakci. “We zijn ook blij dat we tegemoet kunnen komen aan de immer groter wordende vraag en meer biologische, veilige en heerlijke groenten kunnen leveren aan detailhandelaren en klanten die daarnaar hebben gevraagd.”

Uitbreiding in de toekomst
De nieuwe kas heeft speciale ruimtes voor onderzoek en ontwikkeling en een ruimte met volledige klimaatbeheersing voor zowel de teelt als het verpakken. De faciliteit groeit met het bedrijf mee: de rest van het gebied heeft ook landbouw als bestemming en er kunnen meer kassen op worden gebouwd. Element Farms verwacht een verdubbeling van hun team na de lancering en voorziet daarmee in banen voor de regio.

De Lafayette-kas is pas het eerste deel van het groeiplan van Element Farms. Het bedrijf is op het moment bezig met andere kasprojecten in twee andere staten waar de markten voor jaarronde productie rijp zijn om te worden betreden. Element Farms verwacht meer over deze projecten te kunnen aankondigen in het komende jaar.

Voor meer informatie:

 

 

 

Element Farms
www.element-farms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven