Andrea Montagna, Bonduelle Italië:

"Vers gesneden sla moet meer dan €0,49 per zak kosten"

Op 17 september organiseerde Bonduelle Italië een rondleiding op  het teeltbedrijf van de gebroeders Salera en in de verwerkingsfaciliteit in San Paolo d'Argon (Bergamo) om het publiek een indruk te geven  hoe vers gesneden AGF wordt geproduceerd. 

"Je hebt nu zelf kunnen zien hoeveel werk er in een zak vers gesneden sla zit. Hoewel deze producten met vakmanschap en aandacht worden geproduceerd, betalen grote retailers er vaak maar weinig voor. De zakken worden ingekocht voor €0,47 tot €0,52 en verkocht voor €0,99 of meer. Ik vind dat hier verandering in moet komen zodat spelers in deze keten kunnen blijven investeren en telen," legt Andrea Montagna van Bonduelle Italië uit. 

Antonio Salvatore beschrijft de kenmerken van de faciliteit, die zeven dagen per week van middernacht tot 19.00 uur in bedrijf is. Tussen 19.00 en 23.59 uur wordt de hele faciliteit gereinigd. De faciliteit ligt maar acht dagen per jaar stil. Jaarlijks wordt er zo'n 20.000 ton sla in 110 mln zakken verpakt, dat komt dus neer op 350.000 zakken per dag. Er zijn 220 mensen werkzaam op deze locatie.   

De rondleiding was bedoeld om te laten zien hoeveel werk er in een zak sla uit het "Le Insalate degli Agricoltori"-assortiment zit. "De telers van Bonduelle bevinden zich in de nabije omgeving van de twee verwerkingsfaciliteiten (in de provincies Bergamo en Salerno) om de versheid van het product te kunnen waarborgen. De sla wordt binnen 24 uur na de oogst verpakt."

Antonio Salvatore

"Het Insalate degli Agricoltori"-assortiment bestaat uit in totaal zes producten, waarvan sommige seizoensgebonden zijn en andere jaarrond op de markt zijn, waaronder kropsla, rucola, veldsla en baby-spinazie, Trio Freschezza en een slaras uit Lusia met een beschermde geografische aanduiding.

Kropsla, rucola en veldsla zijn het hele jaar door verkrijgbaar en worden geteeld door telers in Bergamo voor de verwerkingsfaciliteit in San Paolo D'Argon en door telers in Salerno voor de faciliteit in Battipaglia.  

Baby-spinazie wordt op de Sele-vlakte geteeld, die zich in de buurt van Battipaglia bevindt. 

Trio Freschezza is een mix van baby-leaf met rode en groene krulsla. Afhankelijk van het seizoen is de sla voor dit product afkomstig uit de regio rondom San Paolo D'Argon of  uit het gebied rondom Battipaglia.

De Insalata di Lusia IGP is een slaras met dikke knapperige bladeren uit de provincies Rovigo en Padua. Het is de enige sla in Europa en Italië met een BGA. Het is daarnaast het enige versgesneden product in Italië met een beschermde geografische aanduiding. 

Klik hier voor de fotoreportage

Bron: www.bonduelle.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven