Faisal Al Batal (Dava) en Wim van Weele (Debets Schalke) schudden handen

44 hectare kas in Saoudi-Arabië grootste tuinbouwinvestering van koninkrijk ooit

Gisteren zijn er handen geschud door Faisal Al Batal van Dava Corporation en Wim van Weele van Debets Schalke. Daarmee zijn beide partijen een samenwerking aangegaan voor de realisatie van drie glastuinbouwprojecten op drie verschillende locaties met een totale projectgrootte van 44 hectare. Daarmee is het de grootste tuinbouwinvestering in het Koninkrijk Saoudi-Arabië. 

Met het ambitieuze hervormingsprogramma 'Vision 2030' bereidt het Koninkrijk Saoedi-Arabië zich voor op de toekomst. Er vinden grote veranderingen plaats in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Vanwege de mondiale voedselveiligheidsproblemen, natuurrampen, droogte en watertekorten verandert de vraag. Het land, dat voornamelijk bekend staat om zijn olieproductie, wil zich nu hervormen tot een economie met een veel bredere basis.

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië importeert momenteel 70% van zijn voedsel. Dankzij onafhankelijke grootschalige investeringen in kasoplossingen kan het aanbod van voedsel van hoge kwaliteit worden gegarandeerd, zo is de bedoeling. Het eerste kasproject wordt gerealiseerd in de regio Al-Kharj. Deze regio werd in 1938 gekozen als de locatie van een experimenteel agrarisch proefstation van de overheid. Sindsdien is het uitgegroeid tot een bloeiende agrarische oase, waar granen, dadels, groenten en fruit worden geteeld.Turn-key kassenbouwproject
Het gaat om geavanceerde kassen voor wat een grootschalig modern en toekomstgericht tuinbouwbedrijf moet worden, waarbij duurzaamheid en efficiënt watergebruik een essentiële rol spelen. De hightech kas, geïntegreerd met diffuus glas, is uitgerust met een pad- en fan koelsysteem, verwarming, waterbesparende irrigatie, energiezuinige afscherming, een automatiseringssysteem en een geavanceerd teeltsysteem. Deze geavanceerde installaties maken dat de kas het hele jaar door gebruikt kan worden voor de productie van verse groenten.

De totale kasoppervlakte van dit eerste project zal worden verdeeld in zes kassen met een centrale verpakkings- en technische ruimte en een teeltcompartiment voor de teelt van jonge groentenplanten.

Debets Schalke zal verantwoordelijk zijn voor het gehele kassenbouwproject; van engineering tot definitieve inbedrijfstelling. Het eerste project van 14,5 hectare vereist 300 containers met kasconstructiematerialen. De kassen worden gebouwd onder toezicht van Debets Schalke, in samenwerking met hun partner Agrikol, welke de bouwwerkzaamheden zal uitvoeren.

Het eerste kasproject is al in aanbouw. Project twee en drie zullen eind dit jaar van start gaan. "Na realisatie draagt ​​de Nederlandse Venlo-kas bij aan het op alle mogelijke manieren faciliteren van de teelt van komkommers, tomaten en paprika’s. Dit zal bijdragen aan het reduceren van de voedselimportafhankelijkheid van het Midden-Oosten", zo klinkt het vanuit Monster.Saoedi-Arabisch ondernemerschap
“De visie van Dava Corporation is het kunnen voorzien in een ​​consistente, uniforme, duurzame en lokaal geteelde groente productie voor zowel de lokale markt als het Midden-Oosten en bij te dragen aan Vision 2030. Vanaf onze eerste bijeenkomst op de Saudi Agriculture Exhibition hebben we ideeën uitgewisseld, ervaringen gedeeld en oplossingen besproken ”, zegt Wim van Weele, sales export manager van Debets Schalke. ”Dava Corporation ademt ondernemerschap, waarbij kwaliteit en duurzaamheid altijd een belangrijke rol spelen in de keuzes die zij maken. Ik ben trots op het feit dat de samenwerking voor het grootschalige duurzame kassenbouw project nu officieel is.”

"Het is een eer om bij te dragen aan Vision 2030 met de drie projecten en deel uit te maken van de toekomst van mijn land", zegt de heer Faisal Al Batal trots. “Ik ben gepassioneerd over het verbeteren van de toegang tot lokaal geteelde groenten. Ik zou het kasproject in de regio Al-Kharj karakteriseren als een historisch project. Na het voltooien van dit project zullen we banen creëren en locaties opzetten waar duurzame tuinbouwkennis kan worden uitgebreid.

Het ultramoderne kassenbouwproject van 44 hectare wordt een van de meest duurzame, efficiënte en technologisch geavanceerde kassen in zijn soort in het Koninkrijk Saoedi-Arabië.”

Voor meer informatie:
Debets Schalke
Havenstraat 49
2681 LC MONSTER
inof@debets.nl
www.debetsschalke.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.