Ambassadrice van Spanje brengt bezoek aan Looye Kwekers

Looye Kwekers ontving gisteren de ambassadrice van Spanje bij hun vestiging in Burgerveen. De delegatie bestaande uit de María Jesús Alonso en Eulalia Ortiz werden ontvangen door Jos Looije (Looye Kwekers) en Juan José Lopez Lopez (Looije Aguilas). Ook Sjaak van der Tak, voorzitter van glastuinbouw Nederland, was bij dit bezoek aanwezig.


Foto van links naar rechts: Juan Jose Lopez (Looije Aguilas), Maria Jose Alonso (Ambasadeur Spanje), Jos Looije (Looye Kwekers), Eulalia Ortiz (Economisch adviseur ambasade) en Sjaak van der Tak (voorzitter glastuinbouw Nederland)

Looye Kwekers is een Nederlands familiebedrijf, in 1946 opgericht door J.M. Looije, dat zich begin jaren ‘70 van de vorige eeuw specialiseerde in de teelt van tomaten. In 1998 nam het bedrijf de stap om uit te breiden naar een eigen productiefaciliteit in Águilas, met als doel om het hele jaar door goede kwaliteit cherrytomaten van eigen productie te kunnen leveren. Inmiddels werken de twee bedrijven zelfstandig van elkaar.

De verbindingen tussen de bedrijven en Nederland en Spanje waren voor de ambassadeur aanleiding om nader kennis te maken met de organisaties en de sector. Er werd uitgebreid stil gestaan bij de achtergrond van de organisaties en economische belangen en samenwerking tussen de twee landen. Uiteraard werd er ook een bezoek gebracht aan de kwekerij.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven