Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yamaha investeert in aardbeienplukrobot

Bij Yamaha Motors wordt waarschijnlijk vooral de link gelegd met snelle motoren en herrie op racecircuits, maar een tak van het bedrijf investeert ook miljoenen in de ontwikkeling van een aardbeienpluktrobot. 

Yamaha Motor Ventures & Laboratory, de strategische bedrijfsontwikkeling- en investeringsarm van Yamaha Motor, heeft aangekondigd dat het een financiële bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van onder meer de T-6 aardbeiplukrobot. Daarbij heeft het bedrijf geput uit het Yamaha Motor Exploratory Fund ter waarde van € 90 miljoen. 

"Yamaha Motor investeert graag in technologieteams die werken aan het oplossen van de uitdagingen die inherent zijn aan het oogsten en leveren van vers voedsel aan de dynamische markt van vandaag en morgen", zei George Kellerman, CEO en Managing Director van YMVSV.

De Series A-financieringsronde van AFT bracht in totaal € 6,8 miljoen op, waarbij ook Kubota Corporation, Catapult Ventures en Impact Venture Capital een duit in het zakje deden.

“We zien een enorm potentieel in de plukrobot van Advanced Farm Technologies als een middel om aan de groeiende wereldwijde vraag naar verse groenten en fruit te voldoen. We kijken ernaar uit om nauw met het team samen te werken om de uitbreiding van hun onderneming te ondersteunen”, aldus Nolan Paul, Partner en Global AgTech Lead voor YMVSV.

"We zijn verheugd en dankbaar dat Yamaha onze missie steunt om een ​​gediversifieerd bedrijf voor landbouwmachines te bouwen met een focus op automatisering", zei Marc Grossman, CEO van Advanced Farm Technologies. "Met deze investering kunnen we onze aardbeiplukrobot verder ontwikkelen en blijven innoveren op andere gebieden."

Voor meer informatie:
Lisa Spicer
Yamaha Motor Ventures & Laboratory Silicon Valley

Email: [email protected] 
www.ymvsv.com

Publicatiedatum: