Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse SIA Group lanceert Ideal Tutor

Gemak met een touwtje

"Ook in de landbouw zijn er processen en procedures die een enorm verschil kunnen maken wat betreft tijd en arbeidskosten." Dat zegt Alessandro Avarino, directeur van Italiaanse SIA Group, dat zich bezighoudt met technische innovatie voor in de glastuinbouw.

Alessandro Avarino

"Ons systeem, Ideal Tutor, is een nuttig hulpmiddel bij de ondersteuning van gewassen en voor het beheer na de teelt", zegt Avarino.

SIA Group produceert technische middelen voor de landbouw, gericht op de ontwikkeling van nieuwe methoden en technologische systemen die de teeltomstandigheden in kassen kunnen verbeteren en bijgevolg telers helpen bij het beheer van hun gewassen.

"De traditionele plantentechniek is gebaseerd op een ondersteunende ijzerdraad die de enkele binding vereist van een eindeloze reeks draden die op het gewas afdalen, gepositioneerd op dezelfde plantafstand waarop ze zijn geplant. Vervolgens wordt dit bevestigd aan de stengel of aan de hoofdtakken van het gewas. Deze praktijk is verouderd en verhoogt de productiekosten aanzienlijk", zegt Avarino.


In het Italiaans laat teler Alessandro Corbino zien hoe het werkt. 

"Ons Ideal Tutor-systeem bestaat uit een mooie en kant-en-klare structuur, gemaakt van polyethyleen draden. Deze zijn eenvoudig aan de uiteinden van de rij te plaatsen voor het binden van de meest voorkomende gewassen zoals tomaten, aubergines, paprika's.
Ons systeem is zeer veelzijdig en kent een rijk assortiment oplossingen die betrekking hebben op de dimensie, de afstand tussen de verticale draden met inachtneming van de plantafstanden. Daarnaast is er ook een assortiment van eenvoudige of meerdere haken, handig voor superieure verankering", zegt Avarino.

Het gepatenteerde systeem wordt geleverd in verpakte rollen en het is mogelijk om de totale hoogte en de onderlinge afstanden tussen verticale draden vooraf te bepalen. Het systeem wordt vastgezet door de haspel bij de rijen gewassen af te rollen. De bovenste verankering wordt verkregen door haken (zie foto hieronder).

"Het Ideal Tutor-systeem, dat al geruime tijd door Italiaanse telers wordt gewaardeerd, biedt ook mogelijkheden voor telers uit buitenland. Er is al vraag naar dus dat biedt ons nieuwe mogelijkheden. Siriac Srl is de exclusieve officiƫle distributeur geworden van Ideal Tutor en ook van Ideal Tutor Dinamico. De laatste is, vergeleken met de eerste, uitgerust met een modulair systeem met planken waarmee door middel van kleine sneden in de Ideal Tutor-structuur, gewassen op de gewenste hoogte kunnen worden gebracht. De bewerking kan tot drie keer worden uitgevoerd, met de mogelijkheid om het gewas met nog eens 90 - 180 cm te laten zakken en te laten groeien", zegt Avarino.

Ideal Tutor en deal Tutor Dinamico vereenvoudigen de arbeid aanzienlijk en verbeteren de agronomische omstandigheden in de kas, met als gevolg een verbetering van de plantgezondheid en fytosanitaire omstandigheden.

Voor meer informatie:
SIA Group
Via XXV Aprile, 42
97019 Vittoria - Italiƫ
Tel.: (+39) 3345837641
Email: [email protected] 
Web: www.siagroupsrl.it/ 

Publicatiedatum: