Jan Pollemans aan de slag voor WLTM in Zeeland:

“De tuindersmentaliteit bevalt me, het zijn harde werkers”

Tholen – Per 1 juni is het team van de Westelijke Landelijke Tuinbouw Makelaars uitgebreid met Jan Pollemans. Tegelijkertijd zet WLTM daarmee de stap naar Zeeland. “Jan weet goed wat er speelt in het zuidwesten, waar veel stil wordt verkocht", zo meldt het bedrijf.Dankzij deze stap heeft WLTM een netwerk van Den Helder tot aan Sas van Gent.  

Het voltallige WLTM-team, Jan Pollemans is de tweede van rechts.

Bekend terrein
Het is goed mogelijk dat mensen in de sector, en zeker ook in Zeeland, Jan al kennen. De Flakkeeënaar heeft Zeeuwse roots en is van boerenafkomst. Bij de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), zijn vorige werkgever waar hij 12 jaar werkte, was hij ook actief in hetzelfde gebied. Als collega van WLTM was hij altijd onder de indruk van de professionaliteit in taxeren op glastuinbouwgebied. "Praktisch alle tuinbouwtransacties worden bijgehouden in het marktinformatiesysteem. De stap naar de iets noorderlijk gelegen collega’s was een logische keuze. Een fijne club met goed intern overleg."

“De mentaliteit van de tuinders bevalt me, het zijn harde werkers en meestal erg direct in de communicatie. Dappere ondernemers ook, want zie het maar vol te houden als er van alles op je af komt. Milieu, arbeid, huisvesting, financiering… Het buitengebied is in beweging", zegt Jan.

Zichtbaar en benaderbaar
Zijn werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk in het begeleiden van de ondernemers bij  aan- en verkoop van akkerbouw- en veebedrijven en woonobjecten in het buitengebied, pacht en erfpacht. Tevens zijn onteigeningen, incl. verplaatsingen een specialisatie. "De ambitie is in Zeeland nu ook op glastuinbouwgebied goed zichtbaar en benaderbaar te zijn. Ondernemers mogen altijd vrijblijvend contact opnemen.”

Ruimte voor ruimte
Onderdeel van dat proces is vaak ook het voeren van onderhandelingen met gemeentes en projectontwikkelaars. “Oude kassen komen in aanmerking voor ‘ruimte voor ruimte’. Ze worden gesaneerd, het bestemmingplan wordt gewijzigd, waarna er een projectontwikkelaar met de kavel aan de slag gaat. In tegenstelling tot glastuinbouwgebieden elders in het land, zijn er in Zeeland nog wel verspreid liggende glastuinbouwbedrijven. Glastuinbouwconcentratiegebieden zijn te vinden in Terneuzen, rondom Rilland, bij Sint-Annaland en bij Sirjansland."

Geolied team
Hoewel WLTM een coöperatie vormt van zelfstandige makelaars en taxateurs, vormen ze wel een geolied team, zo is de ervaring van Jan nu al. “Het is een fijn bedrijf om onderdeel van uit te maken. We trekken daar waar nodig samen op en kunnen bij elkaar voor advies terecht. Op die manier kunnen wij de klant het beste advies geven. Daar gaat het tenslotte om en dan helpt het dat ieder net weer even een eigen specialiteit heeft.”

Voor meer informatie:
WLTM
Hoefweg 205 B
2665 LB Bleiswijk
088-4111888
www.wltm.nl 

Ir. J.P.M. (Jan) Pollemans
jp@wltm.nl  
0637195570


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.