Coöperatie Hoogstraten verwacht meloenen, kasaardbeien en kiwibessen in augustus

Tholen – Ondanks de slechte start van het aardbeienseizoen blijft Coöperatie Hoogstraten optimistisch over het verdere seizoensverloop. “Ik denk niet dat de uitbreiding van het kasaardbeienareaal een probleem is, want wij zien de vraag uit veel exportlanden juist toenemen”, zegt Luc Bruneel van Coöperatie Hoogstraten.

“Ik denk dat de problemen voor een groot deel zijn gelinkt aan het weer. Het weer kan onregelmatige verloop van de aanvoer veroorzaken, wat resulteert in prijsfluctuaties. Het is beter dat de producties meer gespreid op de markt komen. Echter de grote sterkte van Coöperatie Hoogstraten is de internationale klantenkring. We zijn actief in heel Europa en vooral de Scandinavische markt, de Belgische markt, de Engelse en de Franse markt. Elke markt heeft zijn eigen voorkeuren qua aardbeien en wij zijn in de positie om hier zo goed mogelijk op in te spelen.”

Limalexia-aardbei
“De afgelopen weken was de prijsvorming slecht, maar in de afgelopen dagen zijn die prijzen verdubbeld. De prijzen kunnen bizarre sprongen maken en het is niet altijd duidelijk wat de oorzaak hiervan is. Het is bij ons algemeen bekend dat juli voor aardbeien een moeilijkere maand is door het aanbod van ander zomerfruit en de ontregeling van de markt omwille van de vakantie-uittocht. De kersenaanvoer beleeft momenteel zijn piekmoment net als de vollegrondsaardbeien”, aldus Luc.

Deze zomer jaar zet men bij Coöperatie Hoogstraten ook  volop in op de Limalexia-aardbei. “De kwaliteit van de Limalexia is uitstekend, maar onze klanten zijn nog onvoldoende vertrouwd met het product. Daarom nemen we onze klanten mee om te kijken naar de teelt, zodat ze samen met ons kunnen vaststellen dat het product er prima uitziet en lekker smaakt. Nieuwe variëteiten moeten altijd hun plekje vinden, maar we zijn ervan overtuigd dat de Limalexia een interessante nieuwkomer in het assortiment is.”


Nieuwe verpakking voor vollegrondsaardbeien

Vollegrondsaardbei
Momenteel vormen de vollegronds aardbeien en de stellingteelten de hoofdmoot van de aanvoer; geleidelijk aan zullen de stellingteelten aan relatief belang winnen - zeker in de maand september – om vanaf einde september terug over te gaan op de najaars-glasteelten. “Ook in het najaar moeten we de consumenten warm maken voor aardbeien en moet het voor de retailer een aardige marge opleveren. Voor de zomerperiode blijven we geloven in de vollegrondsaardbei. Daarom brengen wij een nieuwe verpakking uit, specifiek voor deze aardbei. Het leuke visuele design geeft een natuurlijk en ambachtelijk karakter. De verpakking is niet ter vervanging van de bestaande verpakking, maar de nieuwe verpakking biedt een meerwaarde voor klanten die dit willen”, vervolgt Bruneel.

Kersen goed ontvangen in Hong Kong
Van het grillige seizoen waar de aardbeien mee te maken hebben, hebben de kersen geen last. “Vorig jaar was erg moeilijk, maar dit jaar hebben we een relatief goed kersenseizoen met mooie dikke kersen. Het seizoen loopt ongeveer tot begin augustus en al onze kersen worden 100% overdekt geteeld en het merendeel is hydrocooled. Dit jaar hebben we voor het eerst een test in Hong Kong lopen en we zien dat de kersen erg positief wordt ontvangen”, vertelt Natalie Snijers van Coöperatie Hoogstraten.

Meloenen en kiwibessen
Aankomende augustus introduceert Coöperatie Hoogstraten een compleet nieuw product, namelijk Belgische meloenen. “Eén van onze aardbeientelers is dit jaar begonnen met de teelt van watermeloenen en oogmeloenen om zich te diversifiëren. Het blijft nog spannend hoe de kwaliteit zal zijn, maar de producten zien er tot nu toe erg mooi uit. Het is nog even afwachten, maar we zijn erg benieuwd hoe dit zal uitpakken”, vertelt Natalie enthousiast. Augustus is ook de maand waarin het kiwibessenseizoen weer van start gaat. Het seizoen zal rond week 34/35 starten en men verwacht ongeveer 150 ton kiwibessen. “Naar verwachting kunnen we 10 weken lang kiwibessen leveren, omdat we grote stappen hebben gemaakt in de bewaring. Dit jaar zetten we opnieuw de kiwibessen samen met onze retailklanten in de kijker. Zowel het aanbod als de vraag zien we gestaag groeien en we zien een mooie toekomst voor dit product.”

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59 (Kluis Z.1 - 1050) 
2320 Hoogstraten, België
+32 33 40 02 11
sales@hoogstraten.eu       
www.hoogstraten.eu  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.