Umami teelt groenten in de stad. Onlangs hebben ze hun intrek genomen in een bedrijfshal in het Zwitserse Altstetten (Zürich) om de teelt uit te breiden. Dat meldt 'BauernZeitung'.
Bedrijfsoprichters Manuel Vock, Robin Bertschinger en Denis Weinberg zijn gespecialiseerd in de teelt en afzet van kiemgroenten. Deze zogenaamde microgreens gedijen in een ecosysteem waar ook cichliden, garnalen, paddenstoelen en talloze kleine dieren en micro-organismen thuishoren. De teeltprocedure is bronefficiënt en functioneert zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, herbiciden, antibiotica of kunstbemesting.
De oprichters van het start-upbedrijf: Manuel Vock, Denis Weinberg en Robin Bertschinger - Foto: farmy.ch
Migros en de gastronomie als klanten
Nadat Umami de markt betrad in de gastronomie, wist het coöperatie Migros Zürich aan zich te binden voor een bredere afzet.
De nieuwe vestiging biedt een acht keer zo groot oppervlak dan de oude vestiging en biedt veelvuldige mogelijkheden om de aquaponic-installatie verder te ontwikkelen. Het doel is om een eigen viskwekerij op te zetten.
Meer informatie is te vinden op: www.eat-umami.ch