Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Umami opent 8x grotere nieuwe teeltfaciliteit in Zürich

Zwitserse kiemgroententelers breiden aquaponics voor microgreens uit

Umami teelt groenten in de stad. Onlangs hebben ze hun intrek genomen in een bedrijfshal in het Zwitserse Altstetten (Zürich) om de teelt uit te breiden. Dat meldt 'BauernZeitung'. 

Bedrijfsoprichters Manuel Vock, Robin Bertschinger en Denis Weinberg zijn gespecialiseerd in de teelt en afzet van kiemgroenten. Deze zogenaamde microgreens gedijen in een ecosysteem waar ook cichliden, garnalen, paddenstoelen en talloze kleine dieren en micro-organismen thuishoren. De teeltprocedure is bronefficiënt en functioneert zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, herbiciden, antibiotica of kunstbemesting.


De oprichters van het start-upbedrijf: Manuel Vock, Denis Weinberg en Robin Bertschinger - Foto: farmy.ch

Migros en de gastronomie als klanten
Nadat Umami de markt betrad in de gastronomie, wist het coöperatie Migros Zürich aan zich te binden voor een bredere afzet.

De nieuwe vestiging biedt een acht keer zo groot oppervlak dan de oude vestiging en biedt veelvuldige mogelijkheden om de aquaponic-installatie verder te ontwikkelen. Het doel is om een eigen viskwekerij op te zetten.

Meer informatie is te vinden op: www.eat-umami.ch  

Publicatiedatum: